Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:25:03

"Чернігівгаз" буде змушений відключити опалювальні печі в чернігівських квартирах

05.07.2018   09:25Агенцiя

На вимогу Управління Держпраці з 9 по 19 липня ПАТ «Чернігівгаз» припинить газопостачання низки споживачів. Їх опалювальні печі не обладнані автоматикою безпеки і становлять небезпеку для самих споживачів та їх сусідів.

Управління Держпраці у Чернігівській області провело перевірку «Чернігівгазу». Контролюючий орган вимагає від газової компанії негайно припинити газопостачання до печей без автоматики безпеки. Тому з 9 по 19 липня ПАТ «Чернігівгаз» має намір відключити від газу опалювальні печі в 125 житлових помешканнях обласного центру. Цього вимагають Правила безпеки систем газопостачання України.

В 57 житлових будинках м. Чернігова, переважно старої забудови, дотепер зустрічаються газові опалювальні печі з довгофакельними пальниками, які не обладнані автоматикою безпеки. Вони є постійним джерелом ризику як для господарів квартир, так і їхніх сусідів.

«По-перше, постійне горіння пальника може спровокувати перегрівання стінок печі, і як наслідок – утворення тріщин, через які газ або чад неминуче потрапить в приміщення. В таких випадках накопичення природного газу загрожує вибухом, а чадного – отруєнням, - говорить технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович. - По-друге, відсутня або несправна автоматика не захистить, якщо полум'я згасне. В такому разі подача газу продовжиться і знову ж таки небезпечна речовина потрапить до квартири».

Співробітники ПАТ «Чернігівгаз» неодноразово попереджали порушників та намагалися провести відключення небезпечних приладів від системи газопостачання. Але господарі не надавали доступ до помешкань для проведення робіт або їх постійно не було вдома. Днями ПАТ «Чернігівгаз» черговий раз попередило споживачів рекомендованими листами.

Крім того, газовики попередили місцеве керівництво, що в разі неврегулювання питання відключення небезпечних печей в окремих квартирах, ПАТ «Чернігівгаз» буде змушене припинити газопостачання всього будинку.

25 червня 2018 року «Чернігівгаз» спрямував меру м. Чернігова та начальникам КП «Деснянське» та «Новозаводське» листи, в яких доводить проблему до відома керівництва, разом з графіками відключень.

Щоб надалі користуватися газом, господарям приміщень, де виявлені порушення Правил безпеки, потрібно звернутися з документами (паспорт, ідентифікаційний код, проект на газифікацію) до Центру обслуговування клієнтів за адресою пр-т Перемоги 108-а для замовлення робіт з реконструкції.

Нагадаємо, «Чернігівгаз» - компанія до функцій якої входить забезпечення надійної та безаварійної поставки енергоресурсу газорозподільними мережами. Законодавство дає право працівникам облгазу на безперешкодний доступ до будь-яких газифікованих об`єктів та складових газових мереж для виконання ремонту, локалізації і ліквідації наслідків аварій, а також виконання робіт з припинення та відновлення газопостачання у випадках передбачених законом.


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини