Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:22:37

Прокуратурою в суді оскаржено протиправні дії органу місцевого самоврядування щодо ненадання знижки з оплати харчування дітей з багатодітних родин

26.06.2018   08:29

Сосницьким відділом Менської місцевої прокуратури систематично вивчається стан дотримання вимог законодавства при організації навчального та виховного процесу у закладах освіти Сосницького району.

Як встановлено, на балансі Спаської сільської ради Сосницького району Чернігівської області знаходиться дошкільний навчальний заклад, який відвідує 19 дітей, з них 3 - з багатодітних сімей.

Закон України «Про дошкільну освіту» передбачає надання пільгових умов оплати харчування дітей у дошкільних навчальних закладах для багатодітних та малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки.

Пільгові умови оплати харчування дітей у дошкільних навчальних закладах для таких сімей надаються за рішенням органу місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевого бюджету.

Сім\'ям, які мають трьох дітей і більше, за харчування дітей у державних і комунальних  дошкільних  навчальних закладах надається знижка у розмірі 50 відсотків.

Встановлено, що рішення про пільгові умови оплати харчування дітей у дошкільному навчальному закладі для багатодітних сімей Спаською сільською радою не прийнято.
                       
Як наслідок, Сосницьким відділом Менської місцевої прокуратури до суду подано позовну заяву про визнання протиправною бездіяльність сільської ради та зобов’язати її на черговій сесії розглянути питання щодо надання знижки за харчування дітей з багатодітних сімей у дошкільному навчальному закладу Сосницького району.
                       
Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 14.06.2018 позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі, відповідне рішення сільською радою прийнято.


Сосницький відділ Менської місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини