Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 06:49:36

Безпеці Чернігова загрожує хаотична забудова

25.06.2018   09:18

Другу добу працівники КП Чернігівводоканал усувають порив водогону по проспекту Миру, 129. І проблема не в складносплетенні комунікацій, а в тому, що на шляху ремонтників постала приватна забудова.

Хто і коли збудував прибудову до будинку та залізобетонний паркан на шляху міського водопроводу діаметром 100 мм, вияснити не в межах компетенції працівників Водоканалу. Але для ремонту водопроводу потрібно зносити паркан, а можливо, і саму прибудову, інакше, мешканці провулку Олени Білевич і надалі залишатимуться без питного водопостачання.

Власниця будинку наголошує, що придбала його у власність у такому вигляді. Тобто, хтось свого часу спокійно узаконив будівлю в охоронних межах водопроводу. Скільки коштувало таке узаконення - важко сказати, а от те, що відновлення водопостачання провулку стане громаді Чернігова "в копієчку" - ми вже бачимо!

Нажаль, такі випадки непоодинокі. В Чернігові чимало приватних домогосподарств порушили охоронні межі водопроводу та каналізації. На каналізаційних колекторах значного діаметру зведено ресторани та гаражі. А як валиться бетонний колектор, мабуть усі бачили на прикладі Прилук та Чернігова.

Безпрецедентний випадок у Чернігівському районі: тут виділили земельну ділянку під приватну забудову прямісінько на магістральному водогоні діаметром 500 мм!

Десь Водоканал встигає відреагувати, а десь навіть і не знає про проблему, як у випадку з будинком по Миру, 129.

Щодо проспекту Миру, 129 - наразі готується демонтаж паркану, але, якщо добратися до місця пориву не вдасться - доведеться приймати більш серйозні рішення.
 
 
КП "Чернігівводоканал"

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.