Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:16:35

Вже більше тисячі чернігівських родин отримали допомогу при народженні дітей за міською Програмою

08.06.2018   11:27

Ще 169 чернігівських родин отримають з міського бюджету матеріальну допомогу при народженні дітей на загальну суму 1,425 млн грн. Таке рішення прийняте 7 червня виконавчим комітетом Чернігівської міської ради.

А саме:
- 81 сім’я отримає по 5 тис грн на першу дитину – на загальну суму 405 тис. грн;
- 76 сімей - по 10 тис. грн на другу дитину – на загальну суму 760 тис. грн;
- 7 сімей – по 20 тис. грн на третю дитину на загальну суму 140 тис. грн;
- 5 сім’ям - при народженні двійні на загальну суму 120 тис. грн.

Реалізація Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки, прийнятої Чернігівською міською радою за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка, розпочалася з 21 вересня минулого року. Допомога надається родинам, місце проживання яких зареєстровано в місті Чернігові.

За період дії Програми такою допомогою при народженні дитини скористалися вже 1008 чернігівських родин. Загальна сума виплат 8 млн 425 тис грн з міського бюджету (у ці цифри не враховані родини та виплати, які були затверджені сьогодні).

Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн грн.

Допомога надається одноразово по першому зверненню одного з батьків, але за результатами розгляду комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні та затвердження рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Термін звернення за допомогою – 90 днів від народження дитини.

Всі документи на одержання допомоги необхідно надавати до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради (вул. Шевченка, 9).

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.