Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:58:46

Прокурор області Прилуках здійснив прийом громадян та перевірив дотримання конституційних прав вихованців ДУ "Прилуцька виховна колонія"

07.06.2018   12:00

На виконання ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» прокурор області Володимир Комашко здійснив прийом громадян у Прилуцькій місцевій прокуратурі.

Правом на особисте спілкування скористалися місцеві жителі, які звернулися з питань щодо правовідносин у сфері землекористування, стану слідства у кримінальному провадженні тощо.

Заявникам у межах повноважень прокурором області роз’яснено компетенцію органів прокуратури, державної влади та органів місцевого самоврядування щодо ефективного вирішення порушених питань та право звернення до суду.

На скарги щодо неналежного, на думку заявників, стану слідства роз’яснено порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого чи прокурора під час досудового розслідування.

Крім того, прокурор області перевірив умови тримання засуджених у Державній установі «Прилуцька виховна колонія», у якій на даний час відбувають покарання 38 осіб, із яких 23 неповнолітніх.

Насамперед прокурором області оглянуто територію установи, приміщення, у яких проживають, навчаються, лікуються та відпочивають засуджені на відповідність їх вимогам чинного законодавства.

Перевірено додержання їх прав на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, дотримання права на отримання загальної та професійно-технічної освіти тощо.

У ході спілкування із 15 вихованцями колонії прокурором області з’ясовано  наявність скарг на можливі порушення їх прав, зокрема щодо умов проживання, стану здоров’я, якості харчування, організації навчання та зайнятості.

За результатами перевірки керівництву установи наголошено на необхідності приділення належної уваги додержанню вимог кримінально-виконавчого законодавства під час відбування покарання неповнолітніми, вжиття заходів задля соціальної адаптації засуджених та повернення їх до нормального життя у суспільстві.

 
Довідково:
Державна установа “Прилуцька виховна колонія” є установою закритого типу, основним завданням якої є організація виконання покарань у виді позбавлення волі на певний строк стосовно засуджених неповнолітніх осіб.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини