Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:50:10

Вироком суду до позбавлення волі засуджено трьох молодиків-спортсменів, які, відпочиваючи у розважальних закладах, вчиняли тяжкі злочини

07.06.2018   08:10

Вироком Прилуцького міськрайонного суду від 30.05.2018 трьох мешканців м. Ніжина визнано винуватими у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК України) та одного з них додатково за вбивство, вчинене через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що 31.05.2016 троє знайомих,  перебуваючи в приміщенні кафе «Гангстер Паб», попередньо змовившись між собою, з метою заволодіння грошовими коштами, здійснили напад на потерпілого, який відпочивав за сусіднім столиком, а саме повалили на підлогу та почали наносити удари ногами в область голови і тулубу. У результаті протиправних дій потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку, забійні рани голови та тулубу, від яких втратив свідомість.
   
У подальшому, упевнившись в тому, що потерпілий не може чинити опір заволоділи рюкзаком, в якому знаходились кошти у сумі 4400 доларів США.
   
Крім того, один з правопорушників зі сплином двох місяців, знаходячись на території літнього майданчика кафе «Кавказ» на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс іншому потерпілому удар кулаком у голову, внаслідок чого чоловік упав на тверде бетонне покриття, вдарившись потиличною ділянкою голови та отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми із переломом потиличної кістки, крововиливи, забої головного мозку, від яких, перебуваючи на лікуванні у відділенні реанімації та інтенсивної терапії обласної лікарні, помер.
   
Судом підтримано позицію прокуратури та засуджено за ч. 2 ст. 187 КК України фігурантів до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна; додатково одного з фігурантів за ч. 1 ст. 119 КК України до 3 років позбавлення волі, із застосуванням ст. 70 КК України сукупно до 7 років 6 місяців позбавлення волі.
   
Також з винних осіб у солідарному порядку стягнуто на користь потерпілого 120 тис. грн. моральної та матеріальної шкоди.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини