Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:52:03

Припинено діяльність злочинної групи, яка організувала масштабну схему по ввезенню в Україну імпортних автомобілів і сільгосптехніки

06.06.2018   18:30Агенцiя

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України та операції «Рубіж-2018» було виявлено та ліквідовано центр мінімізації митних платежів, який за рахунок використання підконтрольних підприємств (в т.ч. підприємств-нерезидентів) надавав компаніям реального сектору економіки, які зареєстровані в Житомирській, Київській, Чернігівській областях та інших регіонах України, а також фізичним особам послуги з мінімізації податків і митних платежів при митному оформленні в режимі «імпорт» транспортних засобів.

Вже встановлено, що протягом 2016-2018 років учасниками схеми вносилися недостовірні відомості про фактичну вартість транспортних засобів, в інвойсах, які подавалися до митниць, вона вказувалася нижче в 2 - 2,5 рази, ніж реальна ринкова. Зловмисниками використовувалися реквізити підприємств імпортерів, підконтрольних підприємств-нерезидентів та експертні висновки підконтрольного суб'єкта оціночної діяльності, що дозволяло мінімізувати митні платежі і легалізувати транспортні засоби на митній території України.

Протягом 2016-2018 років загальна кількість імпортованих за такою схемою транспортних засобів склала близько 3,7 тис. одиниць митною вартістю понад 740 млн. грн. Орієнтовна сума завданих державі збитків становить більше 250 млн. грн.

Було проведено 12 санкціонованих обшуків, за результатами яких виявлено та вилучено готівкові кошти в еквіваленті 16,4 млн. грн. (420,8 тис. доларів США; 175,7 тис. Євро, 31,6 тис. грн); сідельний тягач «DAF» і 2 кузовні напівпричепи орієнтовною вартістю 1, 8 млн. грн, 384 транзитних автомобільних номерних знаків, 7 печаток і штампів підконтрольних підприємств, чекові книжки та банківські картки, документи та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.


Прес-служба Державної фіскальної служби України

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.