Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:20:33

За прокурорського втручання місцевий бюджет м. Прилуки поповнився на 50 тис. грн.

04.06.2018   08:12

Прокуратурою області проводиться системна робота щодо виявлення фактів використання юридичними та фізичними особами земельних ділянок без сплати коштів до відповідного бюджету.

Вивченням стану законності у сфері земельних відносин на території м. Прилуки та правомірності використання земельних ділянок власниками нежитлових приміщень встановлено, що з 2012 року одним із мешканців м. Прилуки, без укладання договору оренди, використовується земельна ділянка комунальної власності площею 2 тис. кв. м., у зв’язку з чим місцевим бюджетом недоотримуються кошти у вигляді орендної плати.
 
Незважаючи на прийняте органом місцевого самоврядування рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування нежитлової будівлі, відповідний договір дотепер не укладено, відтак орендна плата не сплачуються.

На усунення порушень законодавства та з метою захисту інтересів держави у суді прокуратурою області заявлено до місцевого суду позов про стягнення упущеної вигоди від використання земельної ділянки у примусовому порядку.

У ході розгляду справи боржником визнано заявлені до нього вимоги та сплачено заборгованість у повному обсязі.

Завдяки вжитим заходам представницького характеру місцевий бюджет м. Прилуки поповнився на майже 50 тис. грн.

Робота на вказаному напрямі триває.


Прес-служба прокуратури області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини