Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:05:37

"Чернігівгаз" взяв участь у Всеукраїнському конкурсі профмайстерності бригад діагностики газових мереж

29.05.2018   12:23Агенцiя

«Чернігівгаз» взяв участь у Всеукраїнському конкурсі профмайстерності бригад діагностики газових мереж Днями в м. Коростень стартував півфінал Всеукраїнських змагань фахівців груп комплексного приладового обстеження газопроводів.

Такі масштабні змагання для газовиків-діагностів проводяться вперше. У конкурсі візьмуть участь кращі фахівці із 21 газорозподільної компанії України. Загалом до складу Центрального регіону увійшли 7 облгазів, серед яких і ПАТ «Чернігівгаз».

Організатором першості стала група РГК та Укргазпрофспілка. Знаково, що в цьому році до облгазів групи компаній РГК долучилися колеги з ПАТ «Черкасигаз» та ПАТ «Кременчуггаз». Гасло турніру: «Наша майстерність – Ваша безпека». Проміжні тури проходять у трьох регіонах – Центральному, Східному та Західному. Переможці, три кращі бригади, далі боротимуться за першість у фіналі у м. Рівне.

Позмагатися в професійній майстерності до Коростенського відділення «Житомиргазу» прибули 7 команд з Центрального регіону. 16 травня свою вправність і вміння показали бригади ПАТ «Чернігівгаз», ПАТ «Хмельницькгаз» і ПАТ «Черкасигаз».

«Робота дільниць діагностики мереж спрямована на визначення стану газогонів і виявлення витоків газу. Власне, на підземці найбільше витоків знаходить саме ця служба. Розуміючи важливість цієї роботи, ми й вирішили в цьому році організувати для них конкурс. Адже ті знання і навички, які газовики з усієї України демонструють під час змагань, і є їхньою щоденною, кропіткою працею, від якої залежить не лише запобігання втратам газу, а й за великим рахунком, життя та безпека споживачів», - зазначила начальник Управління технічного планування РГК Тетяна Бузовська.

Під час змагань чернігівська бригада КПО у складі чотирьох фахівців на чолі із старшим майстром Миколою Кириком демонструвала свої професійні навички по 5 різним завданням. За умовами змагань практичні дії відпрацьовувались на трьох локаціях. Це виконання робіт з комплексного приладового обстеження мереж – надземних і підземних, та технічне обстеження газопроводу в шурфі. На кожен вид робіт виділялося по 40 хвилин.
Проходження кожного етапу оцінювала конкурсна комісія. Для всіх учасників було забезпечено рівні умови, у т.ч. виконання однакових ситуацій і завдань в практичній частині конкурсу. До уваги брали не тільки оперативність роботи, а й правильність і послідовність дій команди, вміння вправлятися з приладами та теоретичні знання.

«До критеріїв оцінювання практичних дій входить вміння визначати трасу підземки та робота з картою, перевірка мережі на герметичність і витоки. На надземному газогоні крім того перевірялося захисне покриття на діелектричну міцність, стан металу та кріплень, герметичність зварних стиків, вимірювалася товщина ізоляційного покриття. У шурфі додатково діагностували стан, товщину ізоляції та стінки труби, захисний потенціал мережі, корозійну активність грунту, тощо, - поінформував начальник служби контролю за виробництвом «Чернігівгазу» Олександр Барикін.

Також чернігівські газовики показували оснащеність спеціалізованого авто, яке має бути укомплектоване по 27-ти пунктам. Так, у автівці дільниці діагностики газопроводів, окрім, звісно, течошукачів, трасошукачів, контрольно-вимірювальних приладів, повинні бути засоби для шпилькування ґрунту, слюсарні інструменти, спецодяг, засоби індивідуального захисту, а також попереджувальні знаки, аптечка та інше.

За результатами змагань кращу майстерність показала бригада «Житомиргазу» і вже 5 червня побореться за першість у фіналі в Рівному. «Срібло» здобула команда з Черкас, а третє місце виборов «Хмельницькгаз». Бригада ПАТ «Чернігівгаз» отримала четвертий результат


ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини