Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:54:29

Відкритий діалог з представниками ромської національної меншини

26.05.2018   13:50Агенцiя

Про реалізацію планів заходів щодо інтеграції ромів в українське суспільство говорили 24 травня представники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області та громадськості.

«Проведення інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на протидію упередженому ставленню до осіб, які належать до ромської національної меншини є одним із важливих аспектів діяльності юстиції»,- зазначила Людмила Кузьміна, відповідальна особа за реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» в Головному територіальному управління юстиції у Чернігівській області.

Голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області Альона Івженко та її заступник Михайло Білявський акцентували увагу учасників зустрічі на тому, що кожна людина, як член суспільства повинна бути забезпечена рівними правами та можливостями, незалежно від раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних переконань.

Світлана Трянова, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти, зазначила, що наразі обласним управлінням юстиції проводиться Декада до дня захисту дітей, повідомивши, що одним з напрямків його роботи є проведення правоосвітніх заходів щодо толерантного та неупередженого ставлення до осіб, які належать до ромської національної меншини.

Представники ДМС України в Чернігівській області Вікторія Сенюк та Ольга Огорілко спілкувались з учасниками заходу з питань документування, громадянства та паспортизації. Голова Правління, керівник проектів громадської організації «Бахтало Дром» Олексій Дідігуров говорив про запровадження процедури відкритого діалогу з представниками ромської національної меншини на території Чернігівської області, об’єднання спільних зусиль щодо інтеграції ромів в українське суспільство.


Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини