Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:31:06

Будівля Чернігівської поліції в аварійному стані. Перебувати там небезпечно для життя

26.05.2018   10:42

Більш ніж сторічна споруда Чернігівського відділу поліції по вулиці Шевченка, 13 наразі у прямому сенсі слова тріщить по швах, а раптове падіння стіни у східному торці будівлі можливе у будь-який момент.

Приміщення Чернігівського відділення поліції було побудовано на початку 1900-х років, третій поверх надбудували у 1947 році. В останні кілька років стіни будівлі перекошуються дедалі більше, а опущений на підлогу будь-який круглий предмет — котиться до іншої стіни.

Згідно з висновками Чернігівської філії «НДІпроектреконструкція», будівля зношена та 87%. По-перше, саме приміщення було зведене для інших потреб (колись тут була конюшня та медична частина). Під приміщенням згнив колектор, і тепер під час дощу у підвалі завжди стоїть вода. Замість фундаменту — дерев’яні палі, розтріскалися стіни та похилилася підлога. Під час археологічних розкопок були знайдені підземні ходи (пустоти), а поруч велика та постійно завантажена транспортом вулиця Шевченка. Вся сукупність факторів особливо ефективно працює на руйнацію будівлі.

З деяких кабінетів людей вже відселили.

— Останні суттєві зміни в приміщенні були зафіксовані у 2013 році, коли були рясні опади. Зараз ми поставили маячки та відстежуємо ситуацію. За той час, доки я на посаді, змін не було, але будівля аварійна вже багато років, — підкреслив начальник Чернігівського відділу поліції Володимир Реберг.

На своїй посаді нинішній начальник поліції менше року, однак він одразу взявся за розв’язання проблеми із будівлею та ініціював проведення третьої експертизи (попередні робилися у 2006 та 2013 роках). Висновки невтішні — ремонтувати недоцільно, перебувати всередині небезпечно.

Сьогодні Чернігівський відділ поліції запросив до себе у гості місцеві телеканали, знімальні групи яких змогли на власні очі побачити приміщення не лише зовні, а й з середини. Величезні тріщини, що замазані цементом, та нахил підлоги на третьому поверсі вразив медійників. Ця ситуація вражає і три сотні людей, які щодня приходять на роботу, і тисячі містян, які шукають допомоги у поліції. Знають про ситуацію і у Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області, і в органах місцевого самоврядування (власники приміщення), і у високих столичних кабінетах.

Найголовніше зараз — якомога швидше перемістити поліцію міста Чернігова у безпечну адміністративну будівлю. Якою вона має бути? Щонайменше 3 тисячі квадратних метрів, де розмістилося б три сотні працівників, зброя та секретні документи, а поруч була б велика стоянка. Це обов’язково має бути центр міста, звідки поліція могла б швидко виїхати на виклик до будь-якого куточка міста, і куди було б зручніше добиратися заявникам.

Керівництво Чернігівського відділу поліції та понад три сотні працівників прагнуть якомога швидшого розв’язання проблеми, бо ніхто не хоче повторення ситуації із гуртожитком на Попудренка, 16. Не можна допускати ані людських жертв, ні паралічу роботи міської поліції.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини