Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:02:57

На Чернігівщині свого лікаря обрали майже 109 тисяч громадян

24.05.2018   12:01Агенцiя

Про це повідомляють в Управлінні охорони здоров’я ОДА. Крім того, зареєстровано 507 лікарів та 34 медичні заклади, які надають первинну медичну допомогу.

— Жителі Чернігівщини мають право обрати сімейного лікаря, який працює у будь-якому медичному закладі області. Єдина причина, за якої людині можуть відмовити у підписанні декларації із конкретним лікарем, — фахівець уже підписав необхідну кількість декларацій із пацієнтами. Втім, гарантована медична допомога на первинній ланці буде доступна всім без винятку пацієнтам, зокрема і тим, хто декларацію не підписав. Рекомендую громадянам не зволікати із термінами підписання декларацій, бо попередня робота у цьому напрямку вже завершена і лікарі мають все необхідне для співпраці з пацієнтами та обізнані із законодавчими регуляторними актами, — зазначає начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.

Нагадаємо: на первинній ланці нині починає діяти прообраз страхової медицини майбутнього, і кожен із пацієнтів має змогу отримати необхідну допомогу на первинній ланці. Держава виділяє 370 гривень на кожного пацієнта віком від 19 до 39 років та з урахуванням коефіцієнтів для дітей та людей старшого віку.

Для сімейного лікаря передбачено підписання декларацій із 1800 пацієнтами, терапевта — 2000, педіатра — 900 пацієнтів. Процедура проста: потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря (педіатра) дитині необхідно взяти ще свідоцтво про її народження.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.