Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:28:13

Регіональна комісія визначила проекти ДФРР, які погоджуватиме з Мінрегіоном

22.05.2018   10:44Агенцiя

Члени регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР 21 травня визначилися з проектами, які спрямують на розгляд Міжвідомчої комісії.

Засідання провела перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко. Участь у заході також взяв заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Раніше Мінрегіон погодив для Чернігівщини 8 проектів на загальну суму 53,1 мільйона гривень. Крім того, область доопрацювала ще 7 проектів, до яких комісія Мінрегіону висловила певні зауваження. Тож є сподівання на їх затвердження на найближчому засіданні Міжвідомчої комісії. Головна вимога – це повинні бути проекти регіонального розвитку, до того ж має бути врахований комплексний підхід до вимог теплоенергоефективності будівель.

Члени регіональної комісії визначилися з проектами, які будуть подані на розгляд Мінрегіону на суму ще близько 42,5 мільйона гривень.

При цьому врахували встановлені бюджетним законодавством вимоги: не менше ніж по 10% має бути передбачено на спортивні об’єкти, заходи з енергоефективності медичних закладів, а також закладів освіти. Крім того, колегіально вирішили, що на проекти, подані за напрямом «Проекти добровільно об’єднаних територіальних громад» буде виділено близько 10% від загальної суми, зважаючи на те, що області передбачена субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ обсягом 143,4 мільйона гривень.

Члени комісії проголосували за 9 проектів, які керівники області захищатимуть на комісії Мінрегіону. Таким чином загальний перелік проектів, які передбачаються до реалізації у 2018 році, поповнили три нові: енергоефективна реновація дошкільного навчального закладу «Сонечко» (капітальний ремонт) у м. Мена, реконструкція будівлі променевої терапії (радіологія) Чернігівського обласного онкологічного диспансеру в м. Чернігові, реконструкція Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з енергоефективними заходами та створенням нового освітнього простору в м. Корюківка.

Нагадаємо, що Чернігівська область з Державного фонду регіонального розвитку минулого року отримала 112,553 мільйона гривень, з яких були освоєні 111,75 мільйона (99,3%). Область ввійшла до п’ятірки лідерів.

За ці кошти реалізовувались 40 інфраструктурних проектів. 34 з них були повністю завершені – кращий показник в Україні.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.