Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:48:32

Прокуратурою у судовому порядку доведено протиправність оформлення права власності на нерухоме майно шляхом постановлення незаконного судового рішення

17.05.2018   08:09Агенцiя

Установлено, що рішенням одного із районних судів області за фізичною особою визнано право власності на нерухоме майно – ангар площею понад 450 кв. м.

При ухваленні рішення судом враховано лише інформацію сільської ради, на території якої знаходиться вказане майно, та відомості громадянина щодо набуття нерухомості на підставі договору купівлі-продажу.
Ураховуючи положення цивільного законодавства щодо набувальної давності, суд визнав право власності на вказане майно за фізичною особою.

Разом з цим, в порушення вимог законодавства судом не надано належної оцінки достовірності та обґрунтованості фактів на підтвердження відкритості володіння цим майном, несплати протягом тривалого часу платежів до бюджету за фактичне використання земельної ділянки, здійснення господарської діяльності протягом понад 10 років та без повідомлення про це відповідних органів державної влади.

Вивченням доводів судового рішення та співставленням інформацій, які надавалися органом місцевого самоврядування державним підприємствам, установам та організаціям, у т.ч. правоохоронним органам, установлено значні невідповідності з даними, наданими суду.
   
Наведене стало підставою до оскарження вказаного судового рішення в апеляційному порядку.
   
Доводи прокуратури області підтримано судом апеляційної інстанції, постановою суду від 14.05.2018 незаконне судове рішення районного суду скасовано, у задоволенні позову про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю відмовлено.


Прес-служба прокуратури області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини