Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:26:25

Поліція "на гарячому" затримала лісокрадів на чолі з колишнім міліціонером

05.05.2018   08:26

У Бобровицькому районі поліція разом з прокуратурою викрила зловмисників, які протягом тривалого часу випилювали десятки дерев цінних порід для своєї пилорами.

Під час документування злочину правопорушники чинили опір слідчо-оперативній групі поліції.

До поліції надійшло повідомлення, що в лісопосадці Бобровицького району незаконно пиляють дерева. На місце події негайно прибула група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група.

На місці події поліцейські виявили трактор МТЗ-80 з причепом, завантаженим дубовими колодами. Неподалік стояв припаркований легковик на «євробляхах», на якому «чорні» лісоруби приїхали у посадку.

Побачивши поліцейських, тракторист рушив з місця події. Та правоохоронці заблокували трактор і розпочали першочергові слідчі дії. Поліцейські виявили понад десяток пнів від щойно спиляних дубів, провели огляд транспортного засобу з незаконно добутою деревиною, а також вилучили бензопилу.

Група родичів викритих правопорушників, дізнавшись про ситуацію, неодноразово приїжджала на місце події та намагалася заважати роботі поліції. Родичі скандалили та зрештою зчинили штовханину.
Скориставсь слушним моментом, тракторист намагався утекти полями разом із вантажем. Група реагування патрульної поліції наздогнала утікача й за кількасот метрів перехопила та повторно заблокувала трактор. Натомість прибулі дебошири продовжували чинити опір поліції.
Так, ватажок зловмисників (колишній міліціонер), намагаючись завадити слідчим провести вилучення легковика «чорних» лісорубів, травмував руку поліцейському.

Попри опір невгамовних родичів, поліцейські провели увесь комплекс слідчих дій на місці події, вилучили обидва транспортні засоби лісокрадів, незаконно добуту деревину та інші речові докази.
В подальшому поліція разом з прокуратурою оглянула  пилораму, якою володіють правопорушники. У ході огляду правоохоронці виявили 15 дубових колод та вилучили 30 спилів. Це свідчить, що злочинний бізнес явно був поставлений на потік.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за статтями 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) та частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція за тяжчою з них — обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини