Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:19:15

Завдяки бюджету участі в Чернігові гравці з вадами зору теж можуть грати у футбол

24.04.2018   08:37Агенцiя

Серед проектів Громадського бюджету (бюджету участі) Чернігова, які перемогли у 2016 році та виконувалися в 2017, був проект «Організація спортивної реабілітації інвалідів з вадами зору».

Про основні етапи та результати його реалізації розповів керівник громадської організації «Конкордія» Віктор Мозговий 20 квітня під час публічного звіту на засіданні робочої групи з питань реалізації Громадського бюджету в Чернігівській міській раді.

В ході реалізації цього проекту, який сприяв популяризації «сліпого футболу», відновлена діяльність ФКІ «Спорт-Конкордія». Команда складається з 14 гравців та двох дівчат, які теж допомагають в організації спортивних заходів. «Сліпий футбол» - це паралімпійський вид спорту і, як зазначив Віктор Мозговий, Чернігів - єдиний, хто зберіг його, підтримує та вивів на достойний рівень.

На цьому тижні, орієнтовно у четвер, команда проводитиме майстер-клас та показову гру для студентів Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т. Г. Шевченка». Під час цієї гри учасники одягнуть спеціальні маски для того, щоб мати можливість відчути ізольованість у світі, відчути як почувають себе люди, які мають вади зору.

Серед партнерів проекту, який переміг у бюджеті участі і виконаний:

    в/ч Т0500 (8-й Чернігівський навчальний центр)
    Чернігівський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Зелений гай»
    Чернігівська ЗОШ - інтернат ім. М. Коцюбинського.

Загалом в рамках реалізації проекту проведено 68 тренувальних занять та 6 майстер-класів, які проходили також і в інших містах країни: Київ, Харків, Умань, Слов’янськ, Львів. Заняття у м. Чернігові проводилися на базі школи-інтернату для дітей з вадами зору.

Крім того, була придбана спортивна форма для гравців, розроблені та надруковані методичні матеріали, в яких розповідається про виникнення й розвиток «сліпого футболу» в Україні та правила проведення гри для дитячо-спортивних інтернатів, що опікуються дітьми з вадами зору. Також проводився захід до Міжнародного дня інвалідів. До співпраці був залучений психолог для проведення корекційних занять відновлювального характеру.

Додатковими результатами реалізації цього проекту стали інтегрування отриманого досвіду у подальшу діяльність дитячо-юнацької спортивної школи-інтернату та те, що команду включили до календарного плану Асоціації футболістів-інвалідів України.

Загалом з міського бюджету на реалізацію усіх заходів цього проекту спрямовано 205,5 тисяч гривень.

У поточному році громадська організація планує вирішити питання щодо створення постійної спортивної бази для команди на базі стадіону «Чернігів-арена», де проводитимуться заходи та тренування. Також триває підготовка та організація до проведення національного чемпіонату з «сліпого футболу» в місті Чернігові разом з АФІУ (Асоціації футболістів - інвалідів України).

 Довідково. ФК «Конкордія – спорт» створений у 2008 році за підтримки ЧГО «Конкордія» та Віктора Мозгового. У 2009 – 2010 роках учасники клубу брали участь у турнірах, що проходили в Італії. Протягом 2011-2014 р. команда займала призові місця у більш, ніж дев’яти турнірах, що проходили у різних країнах.


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини