Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:16:22

Свідомий вибір професії - гарантія успіху при працевлаштуванні

21.04.2018   09:09Агенцiя

Переконують фахівці Чернігівського міського центру зайнятості, тому запросили випускників на традиційний весняний ярмарок професій. Захід відбувся 19 квітня в обласному палаці дітей та юнацтва.

Того дня на першому та другому поверхах фойє палацу, як кажуть, яблуку ніде було впасти. Адже на захід завітали понад дві тисячі старшокласників чернігівських шкіл, а також представники двох десятків професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

«Ярмарок професій - це добра нагода для учнів наочноознайомитися згамою різноманітного та багатогранного світу професій, навчальними закладами, умови вступу до них таособливостями навчання, - сказала директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб. - Комусь цей захід допоможе визначитися з вибором професії, інших змусить замислитися над своїм майбутнім».


Численні майстер-класи, віртуальні екскурсії, роботи студентів, наче магніт, притягували учнів до представників навчальних закладів. Дехто підходив, щоб подивитися та взяти роздаткові матеріали, а чимало юнаків та дівчат навіть в чергу ставали, щоб спробувати себе в тій чи іншій професії. Наприклад, школярам, які юрмилися біля столів та стендів Чернігівського професійного ліцею побуту показували, як робити зачіски та макіяж.

Викладачі та студенти Чернігівського центру професійно-технічної освіти вчили бажаючих сервірувати стіл, красиво складати серветки, оригінально зав’язувати шарфи та хустинки, а ще - виготовляти з мастики прикраси для тортів та робити з прісного тіста оздоблення для короваю. З неприхованим захватом школярі спостерігали й за роботою учня Сновського вищого професійного училища лісового господарства, який вчив присутніх виготовляти 3Д квіти в желе.

Виявляється в цьому навчальному закладі можна здобути професію не лише лісівника, лісоруба, єгеря, озеленювача, а й кухаря, кондитера, штукатура, лицювальника, столяра, верстатника деревообробних верстатів. Різноманіттям професій вразив присутніх Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. На його майстер-класах підлітки вчилися розписувати айсингом печиво, штукатурити стіни, правильно вдягати бронежилет і розбирати зброю, з’єднувати труби тощо.

Людно було й біля експозицій вищих навчальних закладів. Так, наприклад, студенти, котрі навчаються в Чернігівському промислово-економічному коледжі Київського національного університеті технологій та дизайну показували учням свої роботи: календарі, плакати, малюнки, бо вчаться саме графічному дизайну.Про цікавий комп’ютерний світ та безмежні можливості Інтернету підліткам розповідали студенти Коледжу транспорту та комп'ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету. Саме в цьому навчальному закладі можна здобути спеціальність «Комп'ютерна інженерія»або«Комп'ютерні науки».

Старшокласники активно цікавилися правилами вступу до навчальних закладів, умовами навчання, перспективами працевлаштування та специфікою різних професій.

Працював консультаційний пункт Чернігівського міського центру зайнятості, де відвідувачі мали змогу пройти профдіагностичне тестування на виявлення професійних здібностей та отримати індивідуальну консультацію фахівців служби зайнятості.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини