Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:16:16

Навчають, як захищати права дітей

20.04.2018   08:18Агенцiя

В обласному центрі стартував дводенний семінар-тренінг «Діяльність місцевої влади щодо захисту прав дітей» для представників районних служб у справах дітей, об’єднаних територіальних громад.

До роботи долучилися виконавчий директор Представництва благодійної організації «Надія і житло для дітей» Надія Татарчук, начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько, директор Сіверського центру післядипломної освіти Володимир Бойко.

Відкрила захід заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Вкотре вона наголосила на персональній відповідальності посадових осіб, які здійснюють соціальний захист дітей та підтримку сімей, а також скоординованості дій усіх дотичних управлінь.

Сумнозвісна подія, що сталася минулого місяця у Ніжинському районі, коли внаслідок жорстокого поводження дорослих загинула дворічна дівчинка, показала відсутність фахового підходу та взаємодії відповідних служб.

— Механізм співпраці на місцях не спрацював. Як наслідок  – загибель маленької дитини, яка потрапила у складні життєві обставини. Подібні ситуації — пересторога для кожного з нас. Маємо не тільки їх попередити, а й бути у повній готовності допомогти кожній дитині та родині, які цього потребуватимуть, — акцентувала Наталія Романова і додала, що лише у 2018 році на Чернігівщині 87 дітей взято на облік служб у справах дітей. Тож пильність не слід втрачати в жодному разі.

Особливу увагу під час сьогоднішнього семінару приділили обговоренню основних положень Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, плану заходів з реалізації її першого етапу, ключових завдань, що покладені на органи місцевої влади та місцевого самоврядування.

Надія Татарчук, зокрема, наголосила, що деінституціалізація — це перехід до системи, яка забезпечує догляд і виховання дитини у сімейному та наближеному до сімейного середовищі.

На наступному етапі навчання фахівці детально обговорять форми альтернативного догляду дітей та підтримки сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також основні засади функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини