Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:34:01

Безробітним жінкам пропонують стати патронатними вихователями

19.04.2018   09:49Агенцiя

Днями в Чернігівському міському центрі зайнятості для безробітних відбувся семінар «Жінка на ринку праці» на тему: «Сімейний патронат».

За словами керівника Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Людмили Мазур, яка взяла участь у заході, його мета - ознайомлення безробітних жінок з новою послугою та пошук кандидатів у патронатні вихователі.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Сім’я патронатного вихователя – це сім’я, у якій за згоди всіх її членів, повнолітня особа, яка пройшла спеціальне навчання, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

В Україні патронатна родина - це новаторство. Втім, така практика давно запроваджена у багатьох країнах. За інформацією Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сьогодні подібної послуги потребують щонайменше 24 дитини, які перебувають протягом року в Чернігівському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської ОДА.

На Чернігівщині є одна патронатна родина у смт Варва. Ще чотири сім'ї проходять навчання, яке проводять кваліфіковані спеціалісти обласного центру, які самі пройшли відповідне навчання та стажування в Києві за спеціальними програмами, мають сертифікати, які підтверджують їхнє право навчати патронатних вихователів. До навчань також залучаються психотерапевти, наукові співробітники вищих навчальних закладів з України та закордону. Тільки після завершення курсу, тренери роблять висновки, хто з кандидатів готовий стати патронатним вихователем.

Учасників семінару також ознайомили з особливостями відбору кандидатів у патронатні вихователі та специфікою їх навчання.
Подібні заходи також нещодавно відбулися в Сосницькому та Корюківському районних центрах зайнятості.


Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.