Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:59:09

Навчально-методичний збір на базі Спеціального авіаційного загону

18.04.2018   12:11

16-17 квітня на базі Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, відбувся навчально-методичний збір з питань організації управління під час комплексного застосування наземних та авіаційних сил Служби для гасіння лісових пожеж, запобігання та своєчасного реагування на авіаційні події, а також дій органів управління і сил під час ліквідації наслідків хімічних аварій.

Участь у тренуваннях взяли заступники начальників головних управлінь (управлінь) ДСНС в областях та у м. Києві з реагування на надзвичайні ситуації, начальники оперативно-координаційних центрів, керівники підрозділів з питань телекомунікацій та інформаційних технологій територіальних органів ДСНС, а також заступники начальників Міжрегіонального та спеціальних центрів швидкого реагування ДСНС з оперативного реагування.

В перший день зборів учасники опрацювали теоретичні питання, зокрема особливості дій органів управління, наземних та авіаційних сил ДСНС під час гасіння лісових пожеж, питання організації управління оперативними діями сил і засобів у польових умовах, тощо. Говорили про пересувні наземні та повітряні пункти управління, розбирали методику спільної роботи керівника гасіння лісової пожежі та координатора дій авіації, а також організацію дій органів управління, авіаційних та наземних сил ДСНС у разі виникнення авіаційних подій.

17 квітня учасники практично відпрацювали групову вправу із залученням повітряного пункту управління на базі вертольоту ЄС-145, вертольоту Мі-8МТ з водозливним пристроєм (ВЗП-5), літаків АН-32П та наземних сил Управління ДСНС у Чернігівській області.

Також навчальний план передбачав організацію аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт під час ліквідації наслідків хімічних аварій. В ході практичних занять рятувальники використовували сучасні технічні засоби для розвідки в осередках хімічного ураження, проведення спеціальної обробки техніки та масової деконтамінації людей під час ліквідації наслідків хімічних аварій.

Завершились збори підсумковою нарадою та постановкою завдань щодо організації реагування на надзвичайні ситуації та гасіння пожеж, характерних для літнього періоду.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини