Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:17:00

Чернігівщина поминає своїх героїв

16.04.2018   08:01Агенцiя

Після завершення Світлої Великодної Седмиці настає Радониця, коли всі православні християни згадують і моляться за своїх рідних і близьких, яких вже немає поруч.

Цієї неділі, 15 квітня, представники влади і громади Чернігівщини разом із родинами загиблих на сході України воїнів зібрались на міському цвинтарі «Яцево» аби разом розділити біль від тяжкої втрати, віддати данину шани і поваги героям Придесення, які за покиком серця стали на захист своєї держави, рідного краю, рідних і близьких.

Уже майже чотири роки, відколи триває військова агресія Росії та антитерористична операція в Донецькій та Луганській областях, тисячі наших мужніх земляків відстоюють свободу власної держави.

Вони гідно несуть службу у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, в підрозділах спецпризначення, добровольчих формуваннях.

На превеликий жаль, 165 кращих синів Сіверського краю не повернулися з поля бою жорстокої війни. Вже 43 герої поховано в місті Чернігові, з них 41 воїн знайшов свій вічний спокій на  кладовищі «Яцево». 

Присутні поіменно згадали усіх воїнів, які загинули при виконанні військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції, та вшанували їх світлу пам'ять хвилиною мовчання.

Заупокійну літію за загиблими відправив військовий  капелан, благочинний храму святої Великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату, протоієрей, отець Євген (Орда).

Голова обласної ради Ігор Вдовенко, звертаючись до присутніх, відзначив:

- Сьогодні ми разом із вами зібралися у цьому священному місці, аби вшанувати тих, хто став рідним для усіх нас – наших воїнів-земляків, які у боротьбі за територіальну цілісність і незалежність Української держави відали життя за наше мирне життя, та знайшли вічний спокій у рідній чернігівській землі, - зауважив керівник та наголосив, що неоголошена війна на сходу принесла Україні стільки лиха и невинних жертв, які ніколи не зітруться із пам’яті людей.

- Із фотографій та мармурових стел дивляться на цей світ десятки привітних і замріяних очей, які на жаль ніколи не побачать усмішок своїх матерів, дружин і дітей та всіх тих радостей, якими сповнене життя. Однак в них відображається мужність та відвага, а найголовніше, що в тих очах світиться і віра в перемогу, яка обов’язково буде за нами! – підкреслив Ігор Вдовенко.

Низько вклонився рідним та близьким загиблим, а також побажав усім громадянам бути гідними подвигу воїнів Чернігівщини і голова  обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Свою повагу засвідчив також заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко.

Слово мали і родичі полеглих героїв: батько майора Національної гвардії України Андрія Шанського,  голова обласної громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський, мати командира 2-го стрілецького взводу стрілецької роти 13-го батальйону територіальної оборони Чернігівської області капітана Олексія Коновалова Наталія Коновалова, батько командира 1-ої окремої танкової бригади 13 мотопіхотного батальйону, сержанта Івана Томилка, член громадської організації «Родина Воїна» Микола Томилко.

До присутніх на пам’ятному заході звернулися і бойові побратими чернігівських воїнів: заступник начальника регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ» по роботі з особистим складом, ветеран АТО, голова Чернігівської міської ради ветеранів АТО та сімей загиблих  Андрій Требух, підполковник запасу Збройних Сил України,  ветеран АТО, колишній заступник командира 13 мотопіхотного батальйону з озброєння, начальник технічної частини батальйону, нині - голова Чернігівської обласної організації «Товариство сприяння оборони України» Ігор Бизган, а також голова громадської організації «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець.

Свій авторській вірш-присвяту всім героям - захисникам України прочитала курсант 4-го курсу юридичного факультету Академії Державної пенітенціарної служби Мирослава Дмитрів.

Після проникливих віршованих рядків у виконанні Олени Белеванцевої, матері загиблого старшого солдата  13 окремого мотопіхотного батальйону Володимира Близнюка, учасники заходу випустили голубів та символічні білі кульки, які поринули у блакитне чернігівське небо як безсмертні душі наших героїв.

Вшановуючи пам'ять жителів Чернігівщини, загиблих при виконанні  військового обов’язку під час російсько-української війни на сході України, керівники  області та міста, учасники пам’ятного заходу поклали квіти до могили  молодшого  сержанта Збройних Сил України Дмитра Сискова, який  загинув на Донбасі у лютому цього року,з надією на те, що це поховання буде останнім і зовсім скоро на українській землі запанує омріяний мир.


Відділ інформаційного забезпеченнята звязків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини