Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:03:37

Міський парк забезпечує якісне дозвілля чернігівців та гостей міста

11.04.2018   15:03

Міський парк є одним з улюблених місць відпочинку чернігівців та гостей міста.

\Організація різноманітного дозвілля та відпочинку мешканців міста і його гостей є основним напрямком діяльності КП «Центральний парк культури та відпочинку». Про його роботу інформував сьогодні, 10 квітня, на розширеній міській нараді директор підприємства Володимир Хольченков.

Основним об’єктом парку є атракціонне містечко. Це не тільки центральне місце розваг, а й основне джерело доходу комунального підприємства. Першочерговим завданням комунального підприємства ЦПКіВ є утримання атракціонів у належному технічному стані та їх модернізація. Серед більш нових атракціонів – «Говерла», яка була відкрита у 2012 році. Інші працюють з 1983 - 1991 років.

Традиційно перед відкриттям нового сезону проводиться комплексна перевірка всіх атракціонів, за результатами якої підприємство отримує дозвіл на їх роботу. Регулярно здійснюються поточні ремонти всіх атракціонів та оновлюється дизайн.

Щодня перед початком роботи кожен атракціон проходить необхідний огляд фахівцями. Директор підприємства відзначив, що ціна квитка у парку Чернігова залишається найнижчою серед інших міст України.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що в першу чергу мають бути дотримані питання безпеки, адже атракціони в парку вже не нові. Також він доручив перевірити, на яких умовах працюють деякі атракціони, які не є власністю міста.

У Центральному парку традиційно проводяться численні загальнодержавні, міські свята, різноманітні концертні, спортивні та інші розважальні програми. Одним із важливих напрямків роботи парку є також концертна та творча діяльність Літнього театру.

У зимовий період комунальне підприємство займається організацією роботи міської ковзанки на Красній площі, яка стала справжньою прикрасою міста у Новорічні та Різдвяні свята. За час її роботи - з 22 грудня по 25 березня - ковзанка була місцем активного відпочинку містян, де проводилися різноманітні концертні та розважальні заходи, а також спортивні змагання. У зимовий сезон 2018 року понад 3 тисячі дітей учасників АТО мали змогу безкоштовно кататися на ковзанці. 

 Середня вартість квитка складала близько 45 грн, тобто також була найнижчою серед обласних центрів України (де вартість квитка на льодову ковзанку - понад 60 грн). З 20 лютого до кінця сезону для залучення більшої кількості охочих покататися на льодовому катку діяли пільгові ціни – 20 грн для дітей, 25 грн для дорослих.

Міський голова зауважив, що ціни на атракціони у Чернігові дійсно мають бути нижчими, ніж в інших містах країни, адже й рівень зарплати чернігівців є дещо нижчий, ніж в цілому в Україні. Втім, на його переконання, треба переходити до нових стандартів розрахунків – через касові апарати. Відповідне доручення підготувати вирішення цього питання міський голова дав профільному заступнику.

У найближчій перспективі підприємства – зробити парк найбільш сучасним та комфортним місцем якісного відпочинку людей, що сприятиме також розвитку туристичної привабливості Чернігова.

Володимир Хольченков ознайомив присутніх із проектами реконструкцій Атракціонного містечка та Літнього театру.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини