Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:04:53

На Стрижні перекритий рух великовантажного автотранспорту по дамбах

02.04.2018   14:58

У Чернігові з метою протидії підтопленню територій і домогосподарств, яке викликане значним і швидким підвищенням рівня води в р. Стрижень, сьогодні продовжують проводитися протипаводкові заходи.

Серед них – обмеження руху великовантажного транспорту (вагою більш ніж 10 тон) через дамби по вулицям Київській та Героїв Чорнобиля. Обмеження запроваджується з 2 квітня до врегулювання ситуації.

Також на дамбі річки Стрижень по вулиці Київській для додаткового пониження рівня талих вод  сьогодні проводитиметься перекачка води за допомогою наземного обладнання, яке буде перетинати проїжджу частину. У зв’язку з цимвулиця Київська в районі дамби на р. Стрижень буде сьогодні тимчасово перекриватися для проїзду автотранспорту повністю.

На даний час у районі дамб, на шлюзах по р. Стрижень організовано чергування працівників ДСНС з метою очищення водоскидів та забезпечення безперебійного проходження води.

Їх колеги з відділу ДСНС міської ради постійно чергують у місцях підтоплення домогосподарств, відстежуючи  ситуацію для прийняття керівництвом міста управлінських рішень по ній та координації дій, сил і засобів, залучених для ліквідації наслідків підтоплення.

У разі необхідності буде організовуватися відселення мешканців з підтоплених будинків та їх евакуація. У такому випадку людям допоможуть також транспортом для вивезення речей.

Визначені й інші заходи для протидії підтопленням і підтримання порядку.

Таким є рішення сьогоднішнього (2 квітня) засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Ситуація з підтопленнями будинків і вже виконані заходи з протидії цій біді наразі наступні:

Як  повідомив на засіданні комісії заступник Чернігівського міського голови Андрій Черненко, 1 квітня 2018 року починаючи з 16 години у Чернеігові сталося підтоплення 81 приватного домогосподарства (район Бобровиця: вул. Р. Бджеського - 8, вул. Лугова - 34, вул. Піщана - 24, вул. Шевченка - 3, вул. Липинського – 12).

Для зменшення рівня талих вод екскаватором вирито траншею вздовж вул. Шевченка біля будинку №253 довжиною 30 м, глибиною від 0,5 до 1 м та шириною 0,7 м. На шляхах протікання води розчищено русло каналу та прилеглу територію, прибрано перепони (сміття, гілля, забори) для пропуску води.

Станом на 6 годин ранку 2 квітня завдяки вжитим заходамвдалося знизити рівень води по вул. Шевченка біля будинку №253 до 48 см  (початковий рівень - 1,12 м). Проведено повне відкачування води в 15 домогосподарствах.

На місці події працювали 3 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу від УДСНС України у Чернігівській області та 5 одиниць техніки, 14 працівників аварійних служб міста.

 2 квітня 2018 року о 1 год. 20 хв. у результаті підйому рівня води в річці Стрижень сталося підтоплення 15 приватних господарств    (вул. Гонча - 14, вул. Алексєєва - 1) в м. Чернігові на правому березі річки між вул. 77 Гвардійської Дивізії та вул. Київська.

Відселено до родичів 2 особи із будинку по вул. Гончій та 5 осіб із будинку по вул.  Алексєєва.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини