Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:03:42

До міського управління архбудконтролю можна звернутися як безпосередньо, так і через Центр надання адміністративних послуг

28.03.2018   12:53

Про особливості прийняття у поточному році в експлуатацію об’єктів будівництва, зведених без дозволу на виконання будівельних робіт (так звану «будівельну амністію»), розповіла начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Людмила Шкуріна 27 березня на розширеній нараді, що проходила в Чернігівській міській раді.

«Будівельна амністія», яка  передбачена внесеними змінами до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», розповсюджується на об’єкти незначного класу наслідків.

Зокрема, на індивідуальні житлові, садові та дачні будинки, господарські будівлі й споруди площею до 300 м², які були збудовані з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року без відповідних документів дозвільного характеру.

Крім того, узаконити можна будівлі та споруди сільськогосподарського призначення, які зведені до 12 березня 2011 року та належать до незначного класу наслідків – СС1.

Легалізувати такі об’єкти буде можливо за умови, що вони відповідають будівельним нормам та цільовому призначенню земельних ділянок, на яких розташовані.

За словами Людмили Шкуріної, «Будівельна амністія» – це дуже важливий крок на зустріч людям, які одразу не оформили дозвільні документи на будівництво або на перебудову свого будинку чи інших споруд. Управління готове надавати допомогу при зверненні мешканців міста по зазначеному питанню. Такі заяви розглядатимуть протягом 10-ти робочих днів і за результатами технічного обстеження прийняття рішення щодо введення об’єкта в експлуатацію.

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради на нараді також звернулася до суб’єктів містобудування з закликом дотримуватися вимог містобудівного законодавства для уникнення проблем, пов’язаних з будівництвом. У свою чергу, управління завжди готове надавати консультації з будь-яких питань. Отримати їх можна, звернувшись як у Центр надання адміністративних послуг міста Чернігова (м. Чернігів, Рокоссовського, 20-А, місце №24, тел. (0462) 65-19-18), так і за місцезнаходженням Управління (вул. Івана Мазепи, 19, м. Чернігів, 14017).

Крім того, управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Чернігівської міської ради за 2017 рік здійснені такі повноваження:
-        проведення планових перевірок - 19;
-        проведення позапланових перевірок – 199, з яких на 63 складено службові записки;

-        видання приписів про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт - 25;
-        видання приписів про усунення виявлених порушень - 49;
-         кількість звернень громадян отриманих та розглянутих управлінням –177;
-         кількість об’єктів введених в експлуатацію – 307, серед яких 14 багатоповерхових житлових будинків загальною площею 83879,1 кв м.

Надходження від сплати всіх сум штрафів та сплати за видачу сертифіката, який видається у разі прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єктів (ІV категорія складності), відповідно до Бюджетного кодексу України зараховуються до місцевого бюджету.

Станом на сьогоднішній день загальна сума штрафів стягнутих по постановах винесених в 2017 році та оплата за видачу сертифікатів у 2017 році складає – 1352, 93 тис. грн, при цьому загальна сума видатків за 2017 рік по управлінню складає 1319, 32 тис. грн.


Довідково:

Управління державного архітектурно-будівельного контролю Чернігівської міської ради утворене рішенням сесії Чернігівської міської ради від 11 серпня 2016 року. Фактично управління почало здійснювати свої повноваження на початку лютого 2017 року, коли відбулося підписанняДержавною архітектурно-будівельною інспекцією України та Чернігівським міським головоюАкту щодо передачі повноважень новоствореному управлінню.

На час набрання повноважень штат управління налічував 5 посадових осіб місцевого самоврядування, станом на сьогодні працює вже 10 осіб. Основним завданням Управління є здійснення відповідно до законодавства України державного архітектурно-будівельного контролю, виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини