Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:03:47

З забудовника стягнуто кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту

16.03.2018   12:25

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області виявлено недобросовісного забудовника, що намагався ухилитися від сплати до місцевого бюджету 700 тис. грн. коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Як встановлено, в м. Мена суб’єктом господарювання розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності. Згідно договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва.

Водночас, після завершення будівництва та введення об’єкта в експлуатацію забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань.

Реагуючи на виявлені порушення та з метою стягнення заборгованості зі сплати визначених угодою про пайову участь коштів прокурор звернувся з позовом до суду. Разом з тим, забудовник подав зустрічний позов з вимогою визнати договір з міською радою недійсним з підстав його укладення внаслідок помилки.

Враховуючи, що прокурором у суді надано достатні та обґрунтовані докази на підтвердження власних позовних вимог та спростування зустрічного позову відповідача, господарський суд позов забудовника відхилив, підтримавши правову позицію прокуратури.

Київський апеляційний господарський суд також позицію прокурора визнав обґрунтованою та у задоволенні апеляційної скарги відповідача відмовив.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду постановою від 06.03.2018 залишив касаційну скаргу відповідача без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій – без змін.

Наразі Київським апеляційним господарським судом за апеляційною скаргою цього ж суб’єкта господарювання переглядається ще одне рішення господарського суду Чернігівської області, винесене за результатами розгляду позову прокурора про стягнення 315 тис. грн. пайових внесків до бюджету Менської міської ради. У зв’язку з цим робота із зазначеного питання триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини