Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:38:35

Поліція затримала дует зухвалих столичних автоугонщиків

15.03.2018   07:51

Система відеоспостереження «Мережа безпеки» Чернігівщини вкотре продемонструвала свою високу ефективність, допомігши поліції затримати угонщиків престижного авто.

13 березня до чернігівського автосалону завітали двоє чоловіків, твердо налаштованих на купівлю позашляховика. Оцінивши свої фінансові можливості, вони вирішили оформити лізинг на уживане авто корейського виробника. Один з чоловіків подав для реєстрації паспорт і зробив перший внесок.

Персонал автосалону заправив автівку, продемонстрував її функціональність та переконав клієнтів у правильному виборі. Після короткого тест-драйву солідні чоловіки подякували за сервіс і впевнено осідлали бордовий "Hyundai SantaFe".

Коли менеджер автосалону почав працювати з документами і вніс дані до клієнтської бази, комп’ютер видав, що покупець… помер майже два роки тому. Менеджер одразу звернувся по допомогу до поліції і розповів про підробний паспорт.

Отримавши повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом, поліція ввела в Чернігівській області оперативний план "Перехват". Інформація про позашляховик була введена в базу даних системи відеоспостереження «Мережа безпеки». Програма негайно видала інформацію о котрій годині автівка покинула місто і направилася в бік Києва.

Угнане авто наряд патрульної поліції нагнав уже в Козелецькому районі. Патрульні разом із групою реагування патрульної поліції наказали водієві зупинитися та вийти з авто, той слухняно виконав законні вимоги поліції, те ж саме зробив і пасажир – власник «липового» паспорта.

Зловмисниками виявилися двоє жителів Київщини, які у скоєному зізналися та надали правдиві свідчення. Чоловіки затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) - карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини