Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:26:19

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

01.03.2018   09:13Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 лютого до 8:00 01 березня.

МНС

МНС

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з захворюванням диких кабанів на «Африканську чуму свиней», яка зареєстрована 22 лютого на території Ічнянського району:

28 лютого з метою здійснення заходів щодо ліквідації осередку захворювання диких кабанів на африканську чуму свиней та недопущення поширення хвороби на території Ічнянського району мисливськими бригадами знищено три голови диких свиней та проведені роботи з утилізації шляхом спалювання.


Стан доріг:

Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювали 61 одиниця техніки та 77 працівників від ДП "Чернігівський облавтодор".
Станом на 6 год. стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.
Для допомоги власникам автотранспортних засобів щодо вивільнення їх із снігових заметів, кюветів та забезпечення руху транспорту зареєстровано 14 випадків залучення техніки та особового складу підрозділів управління ДСНС України у Чернігівської області.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові по проспекту Миру біля будинку № 234 близько 15 год. 30 хв. 28 лютого водій автомобіля "ГАЗ-3302" здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину дороги в межах пішохідного переходу. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської міської лікарні №3.


Пожежі в житловому секторі – 7, під час пожеж 1 особа постраждала та 1 особа загинула.


Інші повідомлення:

В період з 24 лютого по 6 год. 1 березня до інфекційного відділення Борзнянської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом “гостра кишкова інфекція” було госпіталізовано 16 учнів Борзнянської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів. Протягом 28 лютого звернень не зареєстровано. Стан хворих середньої та легкої тяжкості. Остаточний діагноз встановлюється лабораторно. Проводяться лікувальні та протиепідемічні заходи.


Робота пунктів обігріву:

Протягом доби до пристосованих пунктів обігріву, улаштованих на території області, звернулося за допомогою 18 осіб.
З початку роботи пунктів обігріву з 16 січня надано допомогу 142 особам.
Загиблих від переохолодження не зареєстровано.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 28 лютого до 20 години 1 березня очікується хмарна погода з проясненнями, сильний сніг, місцями хуртовина, на дорогах замети, ожеледиця. Вітер східний 7-12 м/с, пориви до 15-20 м/с. Температура по області вночі 9-14º морозу, вдень  5-10º морозу. По Чернігову температура вночі 10-12º морозу, вдень 5-7º морозу.
ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ
1 березня по м. Чернігову та області очікується сильний сніг, місцями хуртовина, на дорогах замети, посилення східного вітру до 15-20 м/с.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини