Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:52:12

Поліція закликає громадян до пильності через активізацію шахраїв

01.03.2018   07:32Агенцiя

Злочинці продовжують використовувати старі перевірені методи обдурювання громадян, хоча поліція регулярно попереджає про шахраїв.

Найпоширенішний різновид шахрайств – так зване телефонне (ваш син в поліції/потрапив у ДТП).

Аби не стати жертвою шахраїв, поліція радить громадянам дотримуватися наступних правил:

Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

Ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася поліцейським, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого або постраждалого родича. Практично в ста відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.

Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Два таких випадки трапилися 27 лютого. Спочатку по допомогу до Чернігівського відділу поліції звернулась 80-річна жителька Чернігова, в якій просила вжити заходи до зловмисника, який зателефонував та повідомив, що її онук нібито потрапив до лікарні. Шахрай заволодів 6000 гривень. Гроші пенсіонерка віддала в руки невідомому, який представився кур'єром від онука. Зателефонувавши потім онукові, старенька дізналася, що з ним все гаразд.

Другий такий випадок травися цього ж дня. До Чернігівського відділу поліції звернулась чернігівка 1935 року народження і повідомила, що стала жертвою шахрая. Лиходій зателефонував і повідомивши, що її син нібито потрапив у ДТП, Піддавшись на обман, пенсіонерка віддала «посереднику» 30 тисяч гривень. І лише після цього жертва зателефонувала синові та дізналася, що з ним все гаразд і в ДТП він не потрапляв.

За даними фактами ведеться перевірка.

Хтось телефонує, що родича затримала поліція або він в лікарні після дорожньо-транспортної пригоди? Терміново вимагають гроші по телефону? Не піддавайтеся на обман – це шахраї. Не робіть жодних дій та негайно телефонуйте до поліції на «102» .


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини