Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:35:51

На Чернігівщині військовослужбовці окремого Київського полку Президента України імені гетьмана Богдана Хмельницького удосконалюють бойову майстерність в польових умовах

26.02.2018   13:15Агенцiя

На одному з військових полігонів Чернігівщини у військовослужбовців окремого полку Президента України тривають заняття з бойової підготовки. В ході польового виходу бійці елітної військової частини на практиці відпрацьовують теоретичні знання із загальновійськових дисциплін.

Кожен день військовослужбовців насичений бойовою практичною роботою, зокрема відпрацюванням нормативів з вогневої, тактичної і розвідувальної підготовки, тактичної медицини, а також предметів бойового забезпечення – інженерної та технічної підготовки, водіння бойових машин, захисту від зброї масового ураження тощо.
– Зараз ми відпрацьовуємо комплекс заходів з бойового злагодження відділень, – розповідає командир батальйону підполковник Дмитро Лебідь. – До нього входять заняття практично з усіх військових дисциплін. Всі теоретичні заняття були відпрацьовані в пункті постійної дислокації, а на полігоні ми весь час віддаємо практичній роботі. Сьогодні особовий склад виконав вправи стрільб зі стрілецької зброї, озброєння бойових машин, ручних протитанкових гранатометів і метання ручної осколкової гранати. Заняття проводяться командирами, які мають досвід ведення бойових дій в зоні АТО. Велика увага приділяється веденню ефективного вогню, розвідці місцевості, цілей, виконання нормативу з надання першої невідкладної медичної допомоги та евакуації пораненого з поля бою до медичного пункту, облаштуванню наметового містечка з врахуванням елементів маскування, налагодження системи оборони та охорони.
 
Поряд з бойовою підготовкою в полку дбають про здоров’я і комфорт проживання солдатів навіть в суворих польових зимових умовах. Намети для відпочинку в містечку новітнього покоління, які краще зберігають тепло, обладнані добротними пічками, всі солдати забезпечені теплими зимовими «спальниками», досконало обладнані кухня, їдальня, є навіть душова кімната з гарячою водою і спортивне містечко.

– На разі наш полк проводить повністю автономний польовий вихід, – акцентує заступник командира полку підполковник Андрій Хомутовський. – Власними силами ми розгорнули наметове містечко, польові кухню і парк, створили умови проживання, які дозволяють ефективно проводити заняття з бойової підготовки. В наметах тепло і сухо. Військовослужбовці повністю забезпечені всім необхідним, починаючи зі спального мішка, каски, бронежилета і закінчуючи повноцінним гарячим харчуванням.
 
У всьому цьому мали змогу переконатися волонтери Фонду сприяння реформам в Україні, які особисто вирішили відвідати військових, піднести їхній бойовий настрій не тільки морально, а й подарунками. З собою вони привезли електрочайники, печиво, цукерки, чай, каву, напої, настільні ігри, туалетне приладдя тощо. Під час спілкування з військовими волонтери дізналися про їхні потреби і пообіцяли негайно допомогти. 

– Співпраця з президентським полком у нас розпочалася торік, – ділиться президент Фонду сприяння реформам в Україні Алік Тараф. – Тоді ми допомогли військовим обладнати і відкрити першу кімнату традицій для дозвілля і відпочинку солдатів. Сподіваюся що вона стане початком нових традицій в нашій армії. Нам сподобалося це започаткування і нещодавно ми підписали з частиною меморандум про постійну співпрацю, тобто офіційно підтвердили свою готовність всіляко допомагати полку. Ми подивилися як солдати тут живуть, дізналися що їм потрібно, і запевняю що всі шість пунктів, які ми записали – виконаємо. Ми підтримуємо армію яка нас захищає. Допоможемо у всьому. Найближчим часом привеземо генератори, а також інші необхідні речі.
 
Польовий вихід в полку триває, молоді солдати-строковики, яких в частині служить багато, зараз складають досить серйозний іспит. І є впевненість, що створення для них комфортних побутових умов на полігоні звичайно ж значно поліпшить ефективність їхнього бойового навчання, а волонтерський візит додасть наснаги і прискорить адаптування до армійського життя.  


Підполковник Олександр Парій

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.