Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:57:35

На вул. Ушинського для добудови колектора робиться перекриття руху автотранспорту

16.02.2018   09:58

Рішення про перекриття вулиці Ушинського в Чернігові прийняв виконком Чернігівської міської ради на своєму засіданні 15 лютого 2018 року. Перекриття заплановане з 17 лютого по 5 березня 2018 року у зв’язку з проведенням реконструкції каналізаційного колектору, яка триває в цьому районі міста ще з жовтня 2017 року.

Реконструкція ділянки каналізаційного колектору по вулиці Ушинського є одним з проектів, який реалізує КП «Чернігівводоканал» в рамках затвердженої інвестиційної програми. Метою інвестиційного проекту по реконструкції каналізаційного колектору по вул. Ушинського є підвищення надійності функціонування системи централізованого водовідведення м. Чернігова.

Ділянка колектору по вул. Ушинського довжиною 730 м була побудована у 1979 році з залізобетонних труб діаметром 1200 мм. Щодоби по ньому перекачується від головної каналізаційної насосної станції на каналізаційні очисні споруди близько 30 тис. м куб. неочищених стоків від населення та підприємств міста. Виконані обстеження показали, що самопливний каналізаційний колектор перебував у аварійному стані: склепіння каналізаційного колектору вражене газовою корозією, залізобетонні кільця колодязів та плити перекриття зношені, мають тріщини з глибоким розкриттям арматури. В стоках присутній пісок, що свідчить про деформацію труб та розгерметизацію колектору. Товщина верхньої частини трубопроводу внаслідок розшарування бетону зменшилась з 10 см до 1-2 см.

Колектор діаметром 1200 мм реконструюється методом внутрішньої санації трубами 800 мм на ділянці в 683,5 м та прокладанням перемички довжиною 153,5 м. Загальна вартість робіт – 12,3 млн. грн. З міського бюджету на виконання робіт виділено 3 101,6 тис. грн. Роботи по заміні самопливного каналізаційного колектору по вулиці Ушинського виконуються корпорацією «Укртрансбуд». Договірна вартість робіт – 11,953 млн. грн.

Станом на лютий 2018 року основні обсяги робіт по реконструкції каналізаційного колектору по вул. Ушинського було виконано. Постало питання щодо прокладання колектору під дорожнім полотном вулиці Ушинського, яка йде в бік Чернігівської ТЕЦ.

На час проведення робіт вулицю Ушинського буде перекрито для руху транспорту. Під дорожнім полотном буде укладено гільзу, в якій в подальшому буде прокладено сам колектор. Після укладання гільзі дорожнє полотно буде відновлено, а рух транспорту – відкрито. Спеціалісти переконані, що відновити рух транспорту по вулиці Ушинського вдасться в більш стислі терміни, ніж зазначено у рішенні виконкому. Про це буде повідомлено додатково.

Заміна аварійної ділянки каналізаційного трубопроводу надасть змогу забезпечити безаварійне перекачування стічних вод із західної частини міста (районів ПОВ, ЗАЗ, Масани, Подусівка) для очистки на очисні споруди, виключити забруднення р. Десна – джерело питного водопостачання м. Києва.

***

За інформацією Управління транспорту та зв'язку Чернігівської міської ради, рух автобусів за маршрутами №9, 36-с під час ремонтних робіт буде здійснюватися в об'їзд по дорозі в напрямку с. Гущин і звідти до ТЕЦ.



Прес-служба Чернігівської міської ради за матеріалами КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини