Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:16:10

Апеляційний суд підтвердив правомірність вимог прокурора про зобов’язання лісокористувача відшкодувати 1,7 млн. грн. збитків, завданих незаконною вирубкою 460 дерев

16.02.2018   07:56Агенцiя

Завдяки принциповій позиції прокуратури області Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу відповідача, а рішення місцевого господарського суду про стягнення на користь держави 1,7 млн. грн. збитків, завданих незаконною вирубкою дерев, без змін.

Підставою для розгляду справи в суді стали результати перевірки Держекоінспекції в області, якою зафіксовано факт незаконної вирубки дочірнім агролісогосподарським спеціалізованим підприємством, що є постійним лісокористувачем, 460 дерев сосни та акації білої поза межами ділянки, передбаченої для вирубки без лісорубного квитка.

Внаслідок таких дій  заподіяно збитків на суму 1 ,7 млн грн. З метою їх відшкодування уповноважений орган державного контролю звернувся з позовом до суду.    

Зважаючи на актуальність справи та розмір заподіяних збитків, прокурором здійснено вступ у розгляд даної справи на стороні позивача.

За активної участі прокурора, господарським судом визнано факт порушення постійним лісокористувачем природоохоронного законодавства та повністю спростовано висновок експерта, наданих у ході проведення експертного дослідження за клопотанням представника відповідача.

Як наслідок, рішенням суду в грудні 2017 року позов задоволено та зобов’язано лісокористувача відшкодувати 1,7 млн грн, завданої шкоди шляхом перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України.

Правову позицію прокурором доведено і в суді апеляційної інстанції.

Рішення суду набрало законної сили.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.