Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:01:03

Чернігівщина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2018   14:50Агенцiя

Сьогодні в Чернігові відбулася церемонія покладання квітів та мітинг-реквієм з нагоди 29-ої річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

Традиційно в заході взяли участь керівники міста та області, ветерани-афганці, колишні воїни-миротворці, бійці АТО, їх сім’ї та громадськість міста.

Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятного знаку землякам, які загинули під час Революції Гідності та проведення антитерористичної операції на сході країни.

Після цього відбувся мітинг за участю голови облдержадміністрації Валерія Куліча, першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука та  Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у парковій зоні по проспекту Миру.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих земляків та поклали квіти до пам'ятника.

«На території області нині проживає 84 родини воїнів, загиблих в Афганістані, – сказав голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. – І всі ми, вшановуючи воїнів-інтернаціоналістів, прагнемо розділити біль їх утрати, хочемо висловити глибоку повагу до пам’яті про людей, які навіки залишилися молодими, стали взірцем відваги та відданості військовій присязі. Давно в пошані славнозвісне афганське братерство, міцна чоловіча дружба, загартована у боях. Ви підтримували один одного, коли радянська держава відхрещувалася від афганського конфлікту і воліла піддати його забуттю.

У своєму виступі перед присутніми колишніми та сьогоднішнім військовими Владислав Атрошенко сказав:
- Сьогодні з часом переглядаються сторінки історії, переглядаються події, які відбувалися тоді. І багато хто вважає, що тоді віддавалися злочинні накази, але на моє глибоке переконання, як би там не переглядалися сторінки історії, ви є герої. Також щиро бажаю, щоб більше жодна людина не загинула на війні, яка зараз відбувається в нас на сході України. А війна якомога  швидше закінчилася.

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук відзначив, що під час збройного конфлікту в буремному Афганістані воїни-інтернаціоналісти вірно захищали честь своєї Батьківщини, з честю і гідністю виконували свій військовий обов’язок і були вірні присязі.

Під час меморіального заходу слово мали також голова Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Соколов, командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України – начальник Чернігівського гарнізону генерал-майор Володимир Кравченко, голова ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Андрій Теребух.

Вшанувавши світлу пам’ятьтих, хто загинув та пропав безвісти при виконанні військового обов’язку на території Афганістану та інших держав, при захисті цілісності та суверенітету України в зоні проведення антитерористичної операції, хто помер від ран та захворювань, учасники мітингу поклали квіти до пам’ятного знаку чернігівцям - воїнам-інтернаціоналістам.

Розпорядженням голови Чернігівської ОДА і голови обласної ради за особистий внесок у розвиток ветеранського руху, військово-патріотичне виховання молоді, вирішення соціальних проблем ветеранів Афганістану і членів сімей загиблих та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Почесною грамотою обласної державної адміністрації і обласної ради нагороджено:

Бєляєва Володимира Олександровича – завідувача відділення медичної статистики та ведення державного реєстру комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту і оздоровлення населення», члена президії Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

Рибцова Володимира Степановича – члена президії Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

Стрільця Миколу Івановича – директора Навчально-наукового інституту управління та адміністрування Чернігівського національного технологічного університету, голову Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

Розпорядженням голови Чернігівської ОДА Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Антонюка Уляна Павловича – учасника бойових дій в Афганістані, члена Чернігівської міської громадської організації ветеранів 30-го окремого полку зв’язку;

Гусака Василя Івановича – головного лікаря пологового будинку Чернігівської міської ради, члена Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

Лохіна Юрія Петровича – заступника голови Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

Шостака Володимира Михайловича – інструктора водолазної підготовки 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту, члена громадського формування «Спеціальний підрозділ «Афганець».
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.