Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:37:43

Стратегія розвитку Ніжина: перше засідання Робочої групи

13.02.2018   11:41

9 лютого вперше зібралася робоча група з питань розробки Стратегії розвитку міста.

На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Сергій Дзюба, Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко спеціалісти відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури міста, відділу юридично-кадрового забезпечення та громадські активісти.

Вони зібралися з метою сформувати карту суспільних капіталів, що буде фундаментом у розробці Стратегії розвитку для нашого міста.

Як вже зазначалося раніше, існує 6 капіталів: соціальний, фінансовий, природній, людський, промисловий, інноваційний та творчий.

Модератори заходу запропонували присутнім розподілитись на 7 груп і визначити основні напрямки подальшого розвитку міста. Обговорення були бурхливими і довготривалими, адже слід було обрати не більше двох сфер розвитку.

Через годину обговорень у групах були напрацьовані наступні висновки: по 7 групам було визначено, що Людський капітал має середнє значення – 5, 3; Соціальний – 5,4; Природній – 7,1; Промисловий та технічний – 4,6; Фінансовий – 4,2; Інноваційний та творчий – 7,0.

Слід зазначити, що думки щодо оцінювання капіталів були досить різними.

Тож результати будуть відправлені на подальше опрацювання фахівців. Також заступник міського голови Григорій Олійник зауважив, що частина населення Ніжина досить пасивна і відкрито не висловлює думок з цього приводу. Саме тому необхідно дослідити  не лише міркування мешканців мікрорайонів міста, а й різних вікових груп.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини