Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:30:26

Ярмарок "SALO-2018" пройшовуспішно, незважаючи на негоду. ФОТО

13.02.2018   09:49

Другий щорічний чернігівський Fest-Ярмарок «SALO» зібрав минулої суботи понад сім тисяч відвідувачів та більше 90 учасників.

Провели його Центр громадськихініціатив та Обласна агенція регіонального розвитку "Вектор" на території Відкритого громадського простору «PubliсSpace «RemZavod».

«Негода не завадила нам зробитисправжнє свято для Чернігівцівта гостей нашогоміста», – сказав представникорганізаторів, директор Товариства "Творчий кластер "Ремзавод" Олександр Бондарев.
«До свята долучилися Рівненське фермерське підприємство "Калина", Державне підприємство "Чайка", філія "Чемер", Приватне орендне підприємство імені Войкова, Олексій Климчук, підприємство "Малинівські ковбаси", Торговий дім "Чернігівський", звичайно, Торгова марка "Наша Ряба" та ще чимало учасників із Чернігівської та інших областей України», – повідомила Центру Громадських Ініціатив Олена Тараненко.

Фест-Ярмарок почався з молитви, яку провів капелан, священик УПЦ КП отець Євген Орда. Чернігівці передали йому зібрані на заході добровільні внески. Наступного тижня він знов вирушає на Схід України, аби надати підтримку нашим воїнам.

Проведенню святкових заходів у Чернігові допомогла також Перша Чернігівська Сотня. Чимало наших земляків та гостей міста скуштували смачнючого кулішу, приготованого представниками Сотні та її командиром Валерієм Рябченком. Його виступ присутні на урочистому відкритті заходу слухали надзвичайно уважно.

Організатори вручили йому коровай та подарунки для українських воїнів.

Під час цьогорічного Фест-Ярмарку чернігівці та гості міста відвідали виставку-продаж сала та м'яса; завітали на виставку виробів із сала, які створили створили студенти Центру Професійно-технічної освіти під керівництвом директора Наталії Олексіївни Потехіної; спробували ковбасні вироби українського виробництва, шашлики та гарячі напої; переглянули виступи художніх колективів; діти охоче взяли участь у цікавих і веселих конкурсах. Представники Громадської організації «Алея Майстрів» до Свята виготовили мило у формі сала.

Нагадаємо, завданням фестивалю є удосконалення постійно діючого щосуботнього Фермерського ярмарку. Його метою є збереження та поглиблення культурних загальнонаціональних та місцевих традицій, формування нового подієвого туристичного маршруту, зазначають організатори.

Проводиться Фест-Ярмарок «Сало-2018» на підґрунті щосуботнього Фермерського ярмарку понад три роки за ініціативи Чернігівської міської ради та Чернігівської обласної державної адміністрації.

«Ярмарок сала - одна п'ятдесята того, що треба зробити. "Субота. Чернігів. Ярмарок!" - наш слоган. Наша мета - 50 фестивальних подій на рік. Ярмарки - щосуботи. Не лише традиційні, до яких долучаються наші фермери, а й тематичні, як цьогорічний ярмарок сала, як Різдвяний ярмарок. Заплановані ярмарок хліба, книжковий фест, інші. Так ми просуваємо бренд Чернігова», – говорять представники Центру Громадських Ініціатив.

Організатори також сподіваються, що до наступних Fest-Ярмарків різної тематики долучаться творчі, мистецькі виробничі спільноти Чернігівщини, вносячи неповторний колорит в ярмаркове дійство, популяризуючи свою творчість, талант, проявляючинезгаснулюбов до рідного краю.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.