Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:58:35

Відбулося восьме засідання Громадської ради

10.02.2018   11:06

6 лютого члени Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради розглянули:

підвищення вартості перевезень на міських автобусних маршрутах,
організацію пільгового перевезення школярів за талонною системою,
питання недовіри прилучан до релігійної організації «Харизматична релігійна громада повного Євангелія «Відродження»,
звернення громадського діяча міста Ольги Костюк по питанню працевлаштування колишнього міського голови Беркута Ю.В. та
нарахування пільг на послугу з обслуговування будинкових систем й прибудинкових територій учасникам бойових дій та інвалідам війни.


Роз'яснюючи ситуацію з перевізниками, яка склалась на даний час, заступник міського голови Олександр Сивенко повідомив, що з 18 січня поточного року від підприємців почали надходити звернення щодо необхідності перегляду та збільшення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Посадовець пояснив, що рішення виконавчого комітету про затвердження тарифу є регуляторним актом, тобто для його прийняття необхідно здійснити ряд процедур:
1) включити це питання в план регуляторної діяльності сесії міської ради (під час сесії);
2) після вивчення наданих перевізниками розрахунків (близько шести тижнів) розробити проект рішення для розгляду виконавчого комітету;
3) розглянути проект нових тарифів Громадською радою;
4) і вже близько квітня винести це питання на розгляд виконавчого комітету.

Через те, що процес перегляду тарифу на перевезення триває від 70 до 90 днів, у договорі між перевізниками та виконкомом прописні форс-мажорні обставини, які є підставою для введення тимчасового тарифу. Однією з таких обставин зазначено збільшення вартості палива біль як на 10 відсотків. Три перевізники скористалися даним пунктом договору й з 5 лютого почали перевозити прилучан за загальним тарифом 5 гривень та 3 гривні для пільгових категорій населення.

У ході обговорення даного питання учасники засідання озвучили безліч претензій до перевізників й проголосували проти впровадження тимчасово тарифу для решти підприємців. Усе ж Олександр Сивенко наголосив, що питання перегляду чинного тарифу на перевезення є справою часу, адже підстави для його зростання вже існують.

У рамках порядку денного начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк інформував представників Громадської ради про організацію пільгового перевезення школярів за талонною системою.

Посадовець довів до відома присутніх, що з 01 лютого 2018 року вступив у дію Порядок забезпечення пільгового перевезення дітей шкільного віку громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування, затверджений рішенням 37 (позачергової) сесії 7 скликання 12 січня 2018 року №1.

Відповідно до цього Порядку міська рада гарантує забезпечення та фінансування перевезення учнів ЗЗСО, які користуються громадським пасажирським транспортом загального користування міста Прилуки до місця навчання та у зворотному напрямку в робочі дні (без вихідних та святкових днів, днів карантину (обмеження), днів літнього періоду, інших випадків невідвідування учнями навчальних закладів).

Список учнів, які користуються громадським пасажирським транспортом загального користування, подають директори ЗЗСО на кожен календарний рік, коригування проводяться щорічно у вересні й затверджується виконавчим комітетом міської ради (19 січня 2018 року № 1).

На 2018 рік затверджено список для здійснення пільгового перевезення дітей шкільного віку в кількості 1489 учнів. Перевезення здійснюється за талонами відповідної форми, які видаються батькам малолітніх осіб або особам, які їх заміняють, та неповнолітнім особам.

Видача талонів неповнолітній особі здійснюється за письмовою згодою її батьків або осіб, що їх заміняють, яка надається керівнику закладу на початку кожного навчального та календарного років.

Невикористані талони залишаються для використання у наступному місяці.

Учні, які не використали талони в поточному місяці, отримують на наступний місяць талони, з урахуванням залишку. Отримані талони можуть бути використані лише на міських автобусних маршрутах.

Втрачені та пошкоджені талони не підлягають заміні чи поновленню.

До 1 лютого 2018 року із 1489 отримали 1272 учні (85%), а скористалися 1010 учнів (67%). Додатково виявили бажання користуватися пільговим перевезенням 57 учнів.

Додатково з даного питання члени ГР заслухали звернення ГО «Право на захист» та ГО «Спортивно-бійцівський клуб В.Лічман.В.»

Жваве обговорення представників громади велося і з приводу звернення громадської організації «ПАТРІОТ ПРИЛУКИ» з проханням заборонити проведення 11 лютого 2018 року у міському Будинку культури урочистих заходів з метою відзначення 5-річчя Релігійної організації «Харизматична релігійна громада повного Євангелія «Відродження». У зв'язку з недовірою прилучан до релігійної організації Громадська рада рекомендувала міському голові заборонити проведення подібних заходів у приміщенні МБК усім релігійним організаціям.

Уже вдруге Громадська рада стає на заваді працевлаштуванню колишнього міського голови Юрія Беркута на керівних посадах прилуцьких установ.

6 лютого до членів дорадчого органу звернулась громадський діяч Ольга Костюк та нагадала присутнім, як на минулому засіданні Громадська рада розглядала питання щодо призначення Юрія Беркута на посаду начальника Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України й рекомендувала міському голові в жодному разі не погоджувати її.

Ольга Іванівна зазначила, що 30 січня 2018 року Беркута Ю.В. призначили заступником директора Прилуцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування. Повідомила, що є інформація щодо майбутнього об'єднання пенсійного фонду та фонду соціального страхування, після якого Беркут Ю.В. обійме посаду керівника об'єднаних організацій. Криворот О.М., директор Прилуцького фонду соціального страхування, не зміг дати пояснення на яких підставах прийнятий на роботу його заступником Беркут Ю.В., посилаючись на те, що це конфіденційна інформація.

Повідомила, що відбулась телефонна розмова із вищим керівництвом, під час якої директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Баженков Євгеній Володимирович наголосив, що Юрій Беркут, перебуваючи на посаді керівника Прилуцького Пенсійного фонду, зарекомендував себе як професіонал. Під час його роботи кримінальні справи проти нього не порушувались, тому, якщо у містян і є якісь нарікання на його роботу, то людині завжди треба давати шанс виправитись.

Закликала членів Громадської ради підготувати звернення до директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Баженкова Євгенія Володимировича про звільнення Беркута Ю.В. із займаної посади та з проханням надалі не призначати його на керівні посади в нашому місті.

З даного приводу виступив і Валентин Денисенко («Окремий Прилуцький козацький полк ім.Петра Сагайдачного»), який нагадав присутнім, що Громадська рада міста об'єднує найактивніші громадські організації міста, які в свою чергу представляють думку прилучан, а жителі Прилук не хочуть бачити колишнього очільника Беркута Ю.В. на будь-яких керівних посадах.

Голова Громадської ради, підсумовуючи обговорене, запропонував підготувати звернення до директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Баженкова Євгенія Володимировича рекомендувати звільнити Беркута Ю.В. із займаної посади в Прилуцькому відділення Фонду соціального страхування та надалі при прийнятті важливих для міста рішень враховувати думку прилучан.

Звернення від громадської спілки «Рада ветеранів учасників бойових дій та членів сімей загиблих (померлих) учасників» по питанню оплати житлово-комунальних послуг (соціальні норми), нарахування пільг на послугу з обслуговування будинкових систем та прибудинкових територій та інших послуг в межах норм передбачених чинним законодавством України, учасникам бойових дій та інвалідам війни також було підтриманого Громадською радою.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини