Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:54:46

Старовинні фотографії затримали чернігівські митники при спробі їх незаконного вивезення з України

08.02.2018   12:17Агенцiя

Шість фотокарток датованих 1907-1929 роками вилучили у громадянки України співробітники відділу митного оформлення № 1 Чернігівської митниці ДФС.

Громадянка прямувала за межі України потягом «Київ-С.Петербург».

Порушення виявили митники під час здійснення митно-прикордонного контролю у пункті пропуску «Горностаївка-Терюха». Фотознімки знаходились серед особистих речей жінки. Жодних документів, що дозволяли б вивезення предметів старовини за межі країни, у неї не було. Саме це, зі слів порушниці, і стало причиною їх недекларування.

Окрім понад 100-річної історії, фотознімки цікаві ще й тим, що на них стоїть особиста печатка з написом «Придворний фотограф М.П.Мазур». З напису зрозуміло, що працював даний фотограф при царському дворі. Серед вилученого є подяка М.П.Мазуру від царя Миколи ІІ, а також родинні та дитячі фотознімки невідомих осіб.
 
За даним фактом порушено адміністративну справу за ознаками статті 472 Митного Кодексу України. Предмети старовини вилучені та будуть направлені на експертизу для встановлення їх історичної та культурної цінності.


Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини