Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:19:08

Поліцейські затримали міжрегіональну групу серійних квартирних злодіїв

08.02.2018   07:13

Поліцейські Чернігівського відділу поліції затримали на місці скоєння чергового злочину міжрегіональне кримінальне тріо, яке обікрало більше десятка квартир чернігівців на півмільйона гривень.

Протягом останнього часу до Чернігівського відділу поліції надійшов ряд заяв про однотипні крадіжки з квартир містян. Всі були скоєні шляхом підбору ключів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів чернігівські поліцейські отримали інформацію, що до крадіжок причетна група з трьох осіб — подружжя з Харкова та їхній чернігівський спільник. Всі троє постійно вживають наркотичні засоби. Кожен має судимості за скоєння різноманітних злочинів.

За інформацією, яку здобули оперативники відділу кримінальної поліції, ця злочинна група планувала чергову квартирну крадіжку з однієї з багатоповерхівок Чернігова. Поліція прибула на вказане місце вчасно. Злодії саме обікрали квартиру на 10-му поверсі й виносили здобич.

Правоохоронці затримали крадіїв. При особистому огляді у них вилучили як викрадені гроші, золото й інші речі, так і знаряддя злочину – відмички.

Поліція провела санкціонований обшук за місцем тимчасового мешкання харківських «гастролерів». Тут було виявлено та вилучено чимало крадених речей, ще не проданих злодіями.

Наразі поліцейські встановили причетність затриманої групи до скоєння більше 10 квартирних крадіжок у Чернігові на півмільйона гривень. Але це не остаточна цифра.

В ході подальшої перевірки поліцейські з’ясували, що саме ця подружня пара харків’ян була затримана у грудні минулого року в Славутичі, також під час квартирної крадіжки. Але тоді суд випустив обох під заставу. Вони повернулися до Чернігова, до свого спільника, і відразу продовжили злочинну діяльність.

Нині за всіма фактами злочинів відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

В порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України всі троє затриманих поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування, встановлюється місцезнаходження викрадених речей. Поліція перевіряє причетність крадіїв до інших подібних крадіжок, скоєних як в Чернігові, так і в інших регіонах держави.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини