Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:38:29

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури області у питаннях застосування міграційного законодавства

05.02.2018   07:45Агенцiя

Пріоритетом у діяльності органів прокуратури області є стан додержання вимог національних та міжнародних нормативно-правових актів в місцях несвободи.

У зв’язку з оновленням міграційного законодавства, відсутності сталої практики його застосування прокуратурою області ще минулого року вживалися заходи реагування на забезпечення безумовного дотримання прав іноземців при їх затриманні з метою примусового видворення, поміщенні до пункту тимчасового тримання іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Особливу увагу приділено строкам тримання, своєчасному вжиттю заходів до видворення іноземних громадян за межі держави.

Разом з тим, при застосуванні положень Кодексу адміністративного судочинства України органами Державної прикордонної служби в області допущено низку порушень. Це зумовило втручання прокурора шляхом представництва інтересів держави, оскільки забезпечення законності становить беззастережний державний інтерес.

У документах прокурорського реагування, внесених передусім на виконання приписів Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Україною 1997 року, керівництву Чернігівського прикордонного загону наголошено про неможливість поміщення і тримання іноземців у спеціальній установі без встановлення строку такого затримання.

Прокуратурою області в листопаді та грудні минулого року ще до набрання чинності змін до міграційного законодавства через бездіяльність службовців прикордонного загону та порушення інтересів держави подано до суду відповідні заяви та ініційовано розгляд справ адміністративного судочинства про визначення строків тримання іноземців в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які судом безпідставно відхилені.

Однак безпосередньою участю в суді апеляційної інстанції доведено огрунтованість вимог прокурора. За принципової позиції Київським апеляційним адміністративним судом скасовано незаконне рішення суду першої інстанції та визнано за прокуратурою право на звернення до суду у справах вказаної категорії.

Наразі очікується розгляд та вирішення питання в суді першої інстанції, робота триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.