Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:17:33

У Менській лікарні відкрили відділення, якого нема і в Чернігові

03.02.2018   11:20

У Менській районній центральній лікарні почало працювати приймально-діагностичне відділення. Його створили, щоб кожний пацієнт зміг якнайшвидше отримати медичну допомогу, не чекаючи на оформлення і «поселення» у відділення.

«Ми сформували це відділення для надання екстреної допомоги нашим хворим і для всіх обстежень у приймальному відділені, – розповідає головний лікар Петро Хомрач. – У кожній лікарні тепер діють приймальні відділення, які приймають як планових, так і ургентних хворих. Та наші приймальні відділення не зовсім пристосовані для швидкого надання медичної допомоги. Адже поки вирішать, в якому саме відділенні розмістити хворого, поки принесуть діагностичну апаратуру з іншого відділення – все це час. А іноді кожна секунда дорога, коли йдеться про життя. У новому ж відділені ми своїми силами облаштували палату на два ліжка.

Тут працюватиме кабінет прийому хворих, є приміщення для очікування пацієнтів і тих, хто їх супроводжує, оглядова кімната, маніпуляційний кабінет, операційна для малих хірургічних втручань, палата надання невідкладної медичної допомоги та проведення екстреної діагностики. Відділення оснащене сучасним медичним устаткуванням, переносним УЗД-апаратом, електрокардіографом, дефібрилятором, наркозним апаратом.

Коли хворий перебуває в критичному стані, його відразу, без оформлення, розмістять у цій палаті і зроблять всі необхідні процедури. А вже потім лікарі вирішуватимуть, у яке відділення переводити хворого на постійне лікування чи навіть залишити у приймальному, доки не приїде «швидка» і не забере хворого на третій рівень лікування.

Наскільки мені відомо, таке ж відділення вже формують у Бобровицькій центральній районній лікарні. І Чернігівська обласна лікарня працює над створенням такого відділення».

Марія Пучинець

http://nslovo.com/blog/u-menskij-likarni-vidkryly-viddilennya-yakogo-nema-i-v-chernigovi

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.