Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:56:30

Поліція за допомогою системи відеоспостереження "Мережа безпеки" затримала зухвалого шахрая

03.02.2018   08:35

Протягом доби поліція вийшла на афериста з Ніжина, який переконав 88-річного дідуся обміняти в рамках «грошової реформи» 67 тисяч гривень на сувенірні долари і гривні.

31 січня до поліції надійшло повідомлення, що в одному з сіл Чернігівського району шахрай видурив у старенького пенсіонера 67 тисяч гривень. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, яка опитала пенсіонера й відновила перебіг подій.

Як розповів начальник Чернігівського відділення поліції Роман Матвійчук, до підсліпуватого дідуся у вікно постукав незнайомець, якого він сприйняв за односельця. Незваний гість з порогу бадьоро і впевнено почав розповідати діду про складну економічну ситуацію в країні та начебто рішення уряду про проведення «грошової реформи».

Парубок так переконливо й емоційно виступав перед господарем, що той погодився поміняти свої заощадження на «нові» п’ятисотки і американські долари. Віддавши 67 тисяч кревних гривень, дідусь почав ретельно роздивлятися нову валюту й відчув неладне. Навіть перепитав добродія чи той часом не шахрай, після чого лиходій вибіг з хати, ускочив у «Жигулі» й натиснув на газ.

Завдяки пильним сусідам, які запам’ятали номер машини чужинця, поліція одразу почала розшуки шахрая. Інформація була заведена у систему відеоспостереження «Мережа безпеки», якою охоплена вся Чернігівщина. Доки розумна програма відстежувала рух автомобіля до Ніжина, оперативники встановили власника транспортного засобу. А вже зранку 1 лютого кримінальна поліція затримала в Ніжині підозрюваного, який вкрай здивувався неочікуваному візиту поліції. Лиходій зізнався у скоєному та видав усі гроші старенького. «ВАЗ», що використовувався для скоєння злочину, вилучено.

Роман Матвійчук додав, що того ж дня поліцейські повернули пенсіонеру його гроші. Господар висловив слова подяки правоохоронцям і пообіцяв бути надалі більш обачним та навчити односельців як не стати жертвою шахраїв.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини