Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:15:42

Впродовж 2017 року ПАТ "Чернігівгаз" приєднало до системи газопостачання 318 об`єктів

31.01.2018   10:04Агенцiя

За минулий рік ПАТ «Чернігівгаз» підключило до системи газопостачання 318 об`єктів за спрощеною процедурою приєднання.

Майже 78% замовлень виконано за схемою нестандартного приєднання, в результаті чого газ було підведено до 204 приватних будинків, 16 багатоповерхівок та 27 підприємств компобуту. Послугу стандартного приєднання отримав 71 замовник.

Загалом протягом року фахівці клієнтського сервісу газової компанії прийняли 358 заяв з подальшою видачею техумов, серед них - 123 на послугу зі стандартного приєднання і 235 - з нестандартного. З урахуванням минулих років укладено 460 договорів на приєднання до мереж. Найбільша кількість – 228 в Чернігові, в Прилуках – 47 та Ніжині – 38. Природним газом почали користуватися майже 1,2 тис побутових споживачів та 27 комунально-побутових підприємств.

Новий порядок приєднання до газових мереж, який почав діяти в Україні в 2013 році, значно спростив та скоротив строки підключення до газової мережі, при цьому мінімізувавши витрати споживачів. На сьогодні послуга доступна всім мешканцям Чернігівського регіону. В кожній філії ПАТ «Чернігівгаз» по цьому напрямку працюють менеджери по роботі з клієнтами.

«Принцип роботи клієнтського сервісу - допомогти замовнику в максимально короткий термін підвести газ. Тобто, людині не потрібно перейматися окремими етапами газифікації і ходити по кабінетах для збору підписів та отримання дозволів. Достатньо подати заяву до Центру обслуговування клієнтів, заповнити опитувальний лист та укласти договір. Подальший процес координується нашими менеджерами» - поінформував начальник Управління клієнтського сервісу Дмитро Лахтіонов.

З 1 січня 2018 року Постановою від 28.12.2017 р. № 1590  Нацкомісія затвердила нові граничні рівні плати за стандартне приєднання в розрізі кожного регіону України. Зокрема, для Чернігівської області в залежності від типорозміру лічильника і місцевості, суми коливаються від 12,2 тис грн до 17,9 тис грн з ПДВ.

Із затвердженням Кодексу газорозподільних мереж процедура приєднання набула деяких змін. Так, за умови відсутності зауважень в документації на стандартне приєднання, газорозподільна компанія повинна впродовж 10 робочих днів від дня реєстрації заяви видати замовнику дозвіл, проекти договорів, техумов, та відповідні рахунки. Для виконання комплексу робіт зі стандартного приєднання об`єкта чи земельної ділянки, замість 90 днів законодавство визначило тримісячний строк, і т.і.

 
ПАТ "Чернігівгаз"

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.