Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:26:50

Села Козелецької громади стають світлішими, а значить безпечнішими та комфортнішими

31.01.2018   08:49Агенцiя

Часто, критикуючи реформу децентралізації, люди кажуть: «От об'єднаємося і всі гроші підуть на центральну садибу, а села, як були занедбані, так і залишаться». Але громади Чернігівської області доводять: ця теза є міфом і вигадкою.

Наприклад, у Козелецькій громаді лише за останні місяці зробили освітлення центральних вулиць у селах, де про ліхтарі та вуличне освітлення вже навіть і не мріяли.

На початку січня 2018 року відбулося відкриття ліній освітлення вулиць Миру і Шевченка у селі Омелянів. Виконуюча обов’язки староста Омелянівського округу Раїса Шиян розповідає, що вулиці були темними мабуть ще з часів проголошення незалежності. І люди вже звикли жити за таких умов. А тепер після об’єднання – все змінюється. Люди відчули турботу про себе, свою безпеку. У Омелянові провели освітлення двох центральних вулиць, загальною протяжністю 1 км. Найближчим часом будуть встановлені ліхтарі у селі Привітне цього ж старостинського округу.

У селі Булахів ліхтарі встановлені на вулицях Ватутіна та Шевченка, а загальна протяжність ліній становить 1,5 км. Освітлені школа, поштове відділення, сільська лікарська амбулаторія, магазин, будинок культури, а також місце, де стоїть пам’ятник Невідомому солдату. «Нам дуже подобається, наскільки яскраво світять ліхтарі, – говорить житель села Віктор Сікун, – навіть краще ніж в інших селах. Я особисто об’їздив декілька з них, щоб можна було порівняти».

За словами Валерія Уса, старости Стависького округу, ведеться постійна системна робота по заміні ліхтарів вуличного освітлення у селах Козелецької громади. Для освітлення вулиць у селі Ставиське закуплено 67 ліхтарів, з них 40 уже замінено, практично профінансовано підключення ще 27. В планах закуповувати і міняти ліхтарі в селі Блудше.

Звичайно, що на цьому кроки по ремонту ліхтарів та встановленню освітлення у селах Козелецької громади не завершується. У планах зробити так, щоб всі вулиці були світлими, дороги зручними, а життя комфортним.

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.