Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:41:58

Спілкування за допомогою блогу, як один із засобів комунікації великої територіальної громади на Чернігівщині

24.01.2018   15:15

Інформувати жителів громади про діяльність органів місцевого самоврядування можна по-різному. Одні створюють власні інформаційні бюлетені або сайти, відкривають сторінки у соціальній мережі Фейсбук. Інші укладають угоди на висвітлення із комунальними газетами. Треті, взагалі, ігнорують процес комунікацій, аргументуючи тим, що «люди і так все бачать».

А дехто із голів новостворених об'єднаних громад озброюється сучасними засобами комунікацій і починає вести свою блогерську колонку. Здається ресурс офіційний, але блогерська колонка дозволяє бути більш відкритим, доступним, оперативним і… більш неформальним. Тобто дійсно ближчим до людей.

Наталія Миколаївна Халімон – голова Куликівської громади обрала саме такий спосіб комунікацій з населенням. На офіційному ресурсі керівниця започаткувала власний блог під назвою «Колонка голови ОТГ». В ній вона системно інформує читачів про свою діяльність, роботу депутатів та події, що, на її думку, змінюють життя громади.

Так, у січневій публікації згадується про дві важливі події у житті громади.

По-перше, спільно з Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою», розпочато роботу над стратегічним планом розвитку Куликівської громади.
А по-друге, проект «Створення сприятливих умов для самодостатньої діяльності комунального підприємства «Куликівське ВУЖКГ Куликівської селищної ради» загальною вартістю 8 млн. 79 тис. грн. отримав підтримку Державного фонду регіонального розвитку. В результаті буде куплено спецтехніку: сміттєвоз, 200 сміттєвих контейнерів, трактор з причепом, бульдозер, ескаватор/погрузчик, каток, пристрій для подріблення деревини, тракторну косарку, мікроавтобус, які могли б використовуватися для надання послуг жителям ОТГ.

Додамо, що така форма комунікацій спрямована насамперед на відносно молодих мешканців громади і,  насамперед сприятиме залученню до спільних справ великої територіальної громади Чернігівщини, яка об’єднує майже цілий район.


Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.