Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:42:17

Оголошується додатковий набір нової команди на участь у проекті "Громада, де чути голос молоді"

04.01.2018   13:52Агенцiя

Громадська організація «MART» в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини» оголошує додатковий набір нової команди учасників для участі у проекті, який спрямований на активізацію участі молоді в житті місцевої громади, «Громада, де чути голос молоді».

Метою проекту є залучення молоді до участі в прийнятті рішень та формуванні молодіжної політики на місцевому рівні, розроблення форм та методів активної участі молоді в житті місцевої громади через її ефективну взаємодію з місцевими органами самоврядування.

Цілями проекту є:


1.    Забезпечення права на участь молоді місцевих громад в процесі прийняття рішень шляхом напрацювання відповідних місцевих рішень та місцевих нормативних актів.

2.    Покращення становища молоді в місцевих громадах шляхом посилення спроможності місцевих молодих громадських активістів взаємодіяти з місцевою владою у процесі прийняття рішень.

3.    Формування навичок активної діяльності в інтересах громади шляхом використання демократичних процедур та  правозахисних підходів.

4.     Активізація молоді в житті місцевої громади, в реалізації та захисті прав та свобод.

5.    Збільшення кількості ОТГ в Чернігівській області, які забезпечують широку участь молоді в процесі прийняття рішень та використовують інструменти місцевої демократії.

 До участі у проекті запрошуються місцеві групи представників ОТГ Чернігівської області ( 5 осіб), до складу яких входять:

    2 представники місцевої влади, що приймають рішення, або ж впливають на прийняття рішень;
    2 представники молоді (бажано випускники програм щодо молодіжної політики та участі молоді) або представники громадської  організації з відповідної громади;
    1 представник громадськості або ЗМІ.

Як стати учасником проекту «Громада, де чути голос молоді»:
    заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGQ6WoVt3lnATNplfTKtoWAUn03oZlw42LjFgAlzce3o0Pdw/viewform?usp=sf_link, не пізніше 16:00 15 січня 2018 р.
    переконатися, що ваша заявка прийнята.

Результати набору учасникам буде повідомлено не пізніше 17 січня 2018 року.

Термін дії проекту:
Вересень 2017 - липень 2018 року.

Етапи проекту:
     проведення експертами аналізу права (на міжнародному, національному та місцевому рівнях) щодо участі молоді в житті громади;
    3-денний тренінг «Права людини та місцева демократія»;
    проведення учасниками та учасницями проекту моніторингу стану реалізації місцевої молодіжної політики на місцях;
    5-денний тренінг «Школа з підходу, що базується на правах людини для молоді»;
    розробка політики участі молоді в процесі ухвалення рішень і впливу на цей процес, а також участі в будь-яких формах діяльності відповідно до ситуації кожної з громад;
    адвокасі кампанії на місцях  - лобіювання прийняття створених політик участі молоді у прийнятті рішень у законодавство ОТГ Чернігівської області (проведення одноденних заходів, що сприятимуть досягнення їх цілей);
    проведення підсумкової конференції за результатами проекту.


Громадська організація "MART"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини