Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:35:38

На автодорогах Чернігівщини працюватимуть сучасні мобільні лабораторії з габаритно-ваговим контролем

28.12.2017   11:33Агенцiя

Відтепер бригади Управління Укртрансбезпеки у Чернігівській області можуть користуватися трьома новими мобільними лабораторіями з габаритно-ваговим контролем. Автомобілі їм передали 27 грудня перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті В'ячеслав Дідківський разом із заступником голови Чернігівської облдержадміністрації Сергієм Сергієнком та головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

Лабораторії облаштовані ваговими комплексами, спеціальними пристроями та сучасним обладнанням, що забезпечуватимуть контроль габаритів та ваги фур. Також за допомогою мобільних станцій можна контролювати, чи відповідає нормам час, проведений водієм у дорозі. Все це дозволить не лише забезпечити дотримання вимог законодавства, а й зменшить навантаження на автошляхи і запобігатиме руйнуванню існуючої дорожньої інфраструктури.

За словами В'ячеслава Дідківського, всього за кошти Єврокомісії для регіонів закуплено 78 мобільних пересувних лабораторій. Наступного року планується їх доукомплектація генераторами, зовнішнім освітленням, 4G-модулями, аби інспектори заповнювали електоронні протоколи та в онлайн-режимі передавали дані в центральний офіс Державної служби України з безпеки на транспорті. Це у свою чергу має зменшити корупційну складову та підвищить якість роботи.

Крім того, Сергій Сергієнко наголосив, що з 1 січня 2018 року дороги місцевого значення змінять балансоутримувача: замість Укравтодору ними будуть опікуватися облдержадміністрації. Тому збереження мережі автомобільних шляхів важливе для області.


За матеріалами відділу інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини