Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:41:41

За позовом прокурора об’єкт нерухомості площею 1600 м2 вартістю 1,2 млн. грн. вже повернуто у розпорядження державного підприємства

22.12.2017   07:49

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою встановлено наявність правових підстав для стягнення з користувача упущеної вигоди внаслідок неправомірного використання нерухомого державного майна.

Встановлено, що з травня 2016 року на території Чернігівського району товариство безоплатно використовувало об’єкти нерухомості загальною площею понад 3 тис м2, що належать на праві господарського відання одному із дослідних господарств Національної академії аграрних наук  України, через що державі заподіяно збитки.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до господарського суду Чернігівської області з позовною заявою про усунення перешкоди у користуванні державним майном та стягнення упущеної вигоди.

Судом викладеним прокурором в позовній заяві обставинам надано правову оцінку та підтверджено правомірність позиції прокуратури.

Рішення суду першої інстанції 02.10.2017 залишено без змін Київським апеляційним господарським судом.

Після отримання судових наказів регіональною прокуратурою ініційовано виконання судового рішення Чернігівським відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

На сьогодні частина об’єктів нерухомості загальною площею понад 1600 м2  вартістю 1,2 млн грн вже повернута у розпорядження державного підприємства.

Подальший хід виконання рішення суду перебуває на контролі прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини