Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:14:21

Новий спецтранспорт - для пожежно-рятувальних загонів області

21.12.2017   08:12Агенцiя

Рятувальники області відтепер мають можливість більш оперативно реагувати на надзвичайні ситуації - парк спецтехніки поповнився трьома пожежними автоцистернами, а також вантажним автомобілем Mersedes Actros.

Ключі від вантажівки передав управлінню ДСНС України в області заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, який 20 грудня перебуває на Чернігівщині з робочим візитом.

Цей автомобіль — конфіскат, який за рішенням виконавчої служби отримав аварійно-рятувальний загін обласного управління ДСНС для перевезення вантажів та спецобладнання. Машина буде задіяна для подолання наслідків надзвичайних ситуацій на території всієї області.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч вручив сертифікати на отримання автомобілів МАЗ керівникам трьох пожежно-рятувальних частин — з Чернігова, Бахмача та Новгород-Сіверського.

Як запевнили рятувальники, машини повністю оснащені за новими стандартами, дозволяють здійснювати не лише гасіння пожеж, а й ліквідацію інших надзвичайних ситуацій.

Ще одну спецмашину найближчими днями мають отримати ічнянці. Всього ж цьогоріч за кошти державного бюджету для Чернігівщини придбано 5 пожежних автоцистерн. Одна з них з червня вже обслуговує Ріпкинський район.

— Останнім часом значно покращено матеріально-технічне оснащення рятувальних загонів. Це дозволяє оперативно долати наслідки надзвичайних подій, тим самим рятувати життя людей, — зазначив голова ОДА і додав, що такі позитивні зміни відбуваються, у тому числі, завдяки тісній взаємодії органів влади з Державною службою з надзвичайних ситуацій та органами юстиції.

Як повідомив начальник управління ДСНС в області Роман Гордовий, з початку року рятувальники здійснили понад 2 тисячі виїздів, у результаті їхніх дій врятовано 73 людини, а також недопущено нищення майна на 160 мільйонів гривень.

Підтримку у вигляді пожежно-рятувального обладнання також отримали сьогодні 1-й Державний пожежно-рятувальний загін та аварійно-рятувальний загін спеціального призначення від Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Після офіційної церемонії вручення ключів та сертифікатів посадовці особисто оглянули пожежно-рятувальну техніку та спецобладнання, яке є на озброєнні рятувальних служб області.

 
Довідково:

Окрім 5 пожежних автоцистерн на загальну суму 22,2 мільйона гривень, пожежно-рятувальні служби області цьогоріч отримали обладнання для розмінування на суму більше 348 тисяч гривень, 40 дихальних апаратів Drager (1,1 мільйона гривеньн), 6 одиниць транспортних засобів (472,7 тисячі гривень).
Безкоштовно отримано від органів виконавчої служби 1 вантажний та 4 легкових автомобілі.
За рахунок держбюджету придбано судно на повітряній подушці "Tornado F50 Long", водолазне майно, піноутворювач на загальну суму понад 760 тисяч гривень.
З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки придбано обладнання за кошти обласного бюджету на суму 395 тисяч гривень, з місцевих бюджетів — на 164 тисячі гривень.
Аварійно-рятувальне обладнання для рятувальників обласного центру також надала Чернігівська міська рада.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини