Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:41:21

Судді Апеляційного суду Чернігівської області 2 рази робили зауваження щодо фото\відеозйомок - результати моніторингу ЧЕСНО. Фільтруй суд!

21.12.2017   07:46Агенцiя

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! провів моніторинг відкритості судових засідань апеляційних обласних судів України на предмет дотримання права на доступ до них та здійснення фото/відео фіксації засідань.

Протягом жовтня-листопада 2017 року регіональні координатори кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! моніторили засідання апеляційних судів у 23 областях України. Загалом було промоніторено 315 засідань. Всього у 3% випадків активістам було відмовлено у фото/відео зйомці частково по причині заяв з боку сторін процесу.

У результаті моніторингу судді Апеляційного суду Чернігівської області 2 рази робили зауваження щодо проведення зйомок регіональними координаторами ЧЕСНО. Фільтруй суд!. Всього було промоніторено 13 засідань та 26 суддів Апеляційного суду Чернігівської області.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства будь-який громадянин України має право не лише бути присутнім при розгляді судової справи, але й фіксувати хід судового засідання. Згідно з ч.4 ст. 11 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”: “Особи, присутні в залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, встановлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду”.

ЧЕСНО. Фільтруй суд! - довгострокова кампанія громадського контролю, спрямована на активізацію суспільства задля очищення суддівських лав від недоброчесних суддів та утвердження справедливого суду в Україні. ЧЕСНО. Фільтруй суд! організував всеукраїнську мережу регіональних координаторів у кожній області України, яка проводить моніторинг діяльності місцевих суддів та судів, а також  на місцях збирає інформацію про суддів. Також ЧЕСНО.Фільтруй суд! запустив унікальну базу профайлів суддів України. Наразі у базі міститься інформація про понад 500 суддів, планується формування профайлів про кожного працюючого суддю країни.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини