Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:50:17

Від сплати єдиного внеску залежить страховий стаж платників та їх майбутнє пенсійне забезпечення

09.12.2017   10:46Агенцiя

Фахівці Головного управління ДФС у Чернігівській області звертають увагу громадян, що від повноти сплати єдиного внеску напряму залежить страховий стаж працівників. В управлінні погашення боргу, щоб проілюструвати це твердження, навели у приклад ситуацію, про яку 6 грудня цього року розповіли широкому загалу представники державного підприємства «Чернігівторф».

Справа полягає у тому, що на даному підприємстві з лютого 2016 року накопичуються не погашені зобов’язання з єдиного внеску. На даний час сума боргу з єдиного внеску становить 1,8 млн. гривень.  На Смолинському торфозаводі ДП «Чернігівторф» боргові зобов’язання з єдиного внеску ще давніші - з січня 2012 року. Сума боргу вже сягнула 1,6 млн. гривень. При цьому, керівництво підприємств належним чином не дбає про погашення боргових зобов’язань.

Згідно діючого законодавства, фіскальний орган щомісяця на приріст боргу формує податкові вимоги та направляє для стягнення до виконавчої служби. З метою погашення заборгованості виконавчою службою накладено арешт на рахунки боржників.    
   
Перш за все, від такого становища потерпатимуть працівники вищезазначених підприємств. Адже, розмір страхового стажу кожного працівника залежить від сплати роботодавцем єдиного внеску.
   
Звертаємо увагу громадян, що єдиний внесок зобов’язані сплачувати всі роботодавці під час нарахування заробітної плати найманим працівникам. Завдяки єдиному соціальному внеску працівник може розраховувати на пенсійні виплати, допомоги у зв’язку із безробіттям, по вагітності і пологах, на оплату лікарняних, виплати при нещасному випадку на виробництві тощо. Сума єдиного внеску, яку потрібно перераховувати до бюджету, сплачується за рахунок роботодавця. Нагадаємо, що з січня 2016 року з доходів працівників єдиний внесок не утримується.

Отже, наймані працівники, дбаючи про свою соціальну захищеність в майбутньому, повинні контролювати своїх роботодавців щодо сплати єдиного внеску, від якого залежить матеріальне становище не лише на сьогодні, а й при досягненні пенсійного віку.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини