Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:39:05

Відкрито меморіальну дошку

08.12.2017   12:22

«Мамо, не плач. Я повернусь весною. У шибку пташинкою вдарюсь твою. Прийду на світанні в садок із росою, А, може, дощем на поріг упаду», – такими словами розпочався мітинг, присвячений встановленню меморіальної дошки загиблому захиснику України, воїну АТО, герою Валерію Віталійовичу Голобородько. Меморіальна дошка встановлена на стіні Ніжинської ЗОШ № 12, в якій він навчався.

Валерій Голобородько народився 23 серпня 1975 року у Ніжині, де і пройшло його дитинство.

15 квітня 2014 року Валерій вступив до лав Збройних сил України для участі в АТО. І прослужив там рік. Отримав численні травми і поранення. Хворів. Висновок лікарів - контузія.

5 жовтня 2015 року Валерій Голобородько помер у Чернігівській обласній лікарні. Похований у Ніжині.

На мітингу були присутні міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, начальник управління освіти Станіслав Крапив`янський, заступник начальника управління освіти  Надія Пономаренко, голова Ліги «Ділова жінка» і помічник народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат, родина загиблого героя: дружина Юлія Голобородько з сином Нікітою, літня мама героя з братом Анатолієм, друзі, учні і вчителі школи.

Юлія Голобородько зауважила, що ініціатива встановлення пам’ятного знаку була загальнородинним рішенням.

До відкриття меморіальної дошки було запрошено Анатолія Валерійовича, рідного брата Анатолія та сина Нікіту .

Міський голова висловив співчуття сім’ї героя, наголосив, що ми завжди маємо пам`ятати  про важливість вічного подвигу воїнів, які брали участь в АТО і воюють досі на Сході. Зазначив, що ми маємо звертати особливу увагу на виховання патріотизму у підростаючого покоління, виховувати їх гідними громадянами своєї країни. І висловив побажання, щоб такі таблиці і пам’ятні знаки якомога менше встановлювались по всій Україні. А ми, через біль втрати, все-таки зможемо досягти мети – перемоги над ворогом, бо з нами Правда і Бог.

Голова Ліги «Ділова жінка» Тамара Стратілат долучилася до слів Анатолія Лінника, висловила співчуття родині Валерія Голобородька. Зазначила, що розділяє біль втрати, пообіцяла що не залишить родину без її підтримки.

Потому звучало ще багато спогадів про Валерія, брали слово і його однокласники, і керівник з колишньої роботи, і директор школи. Всі згадували лише кращі миті життя...

Закінчився мітинг хвилиною мовчання на честь героя і піснею «Молитва за Україну» у виконанні маленьких ніжинців, учнів ЗОШ №12.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини